BİY

29 Temmuz 2010 Perşembe

Young Boys 2-2 Fenerbahçe


Fenerbahçe 2010-2011 sezonunda oynadığı ilk resmi maç olan Şampiyonlar Ligi 3. öneleme turu ilk maçında oynadığı çok kötü futbola rağmen deplasmanda Young Boys ile 2-2 berabere kalarak tur için avantajlı skor elde etmeyi başardı.

Young Boys takımı topa sahipken başarılı top rakipteyken ise berbat bir takım. Zaten Fenerbahçe dün 3 pozisyonda 2 gol bulduysa bunun temel nedeni de budur.

Maça iyi başlayan takım Young Boys oldu. İleride pres yaparak Fenerbahçe'yi uzun oynamak zorunda bıraktılar ve orta sahada daha kalabalık oldukları için ikinci topları onlar aldılar. Cristian da çok kötü oynayınca Emre orta sahada yalnız kaldı Young Boys takımı orta sahayı çok kolay bir şekilde geçmeyi başardı. Savunmada da hayali oynayan Önder Turacı ve ona hiç yardım etmeyen başka bir hayali Kazım'ın performansları Fener'in sağ kanadını bitirdi. Yine bekine hiç yardım etmeyen Stoch ve vasatı aşamayan Andre Santos da sol kanatta Sutter ve Degen karşısında çok zor anlar yaşadılar. Zaten bir takımın savunması böyle dökülürse böyle bir oyun da ortaya çıkar bundan daha normal bir şey olamaz.

Futbolun adaleti olsa Fenerbahçe'nin fark yemesi gerekirken, Fenerbahçe ikinci yarıya 2-1 önde ama Kazım'ın atılmasından dolayı bir kişi eksik başladı. Aykut Kocaman da Gökhan Ünal'ı Kazım'ın yerine çekti en ileride oynayan adam Alex oldu. Gerçi Alex'e oynadı demek ne kadar doğru, merak konusu. Böyle olunca Fenerbahçe oyunu geride kabul etti ve Young Boys ilk yarıda bulduğu pozisyonları bulamadı. Yine çok tehlikeli geldikleri birkaç pozisyon oldu ama genelde uzaktan çektikleri şutlarla etkili olmaya çalıştılar. 87.dakikada Selçuk'un zamanlama hatasından dolayı Young Boys penaltı kazandı ve Costanzo 2-2'yi sağlayınca maç böyle tamamlandı.

Fenerbahçe'de yeni transferlerden sadece Stoch oynadı dün akşam. O da attığı gol ve ortaya koyduğu performansla isabetli bir transfer olduğunu gösterdi. Ancak bekine hiç yardımcı olmuyor. En azından rakip takımın bekini kovalamalı. Kazım ise dün akşam gördüğü kırmızı karttan dolayı bir daha o formanın yüzünü kolay kolay göremeyecektir. Dün akşam Gökhan Ünal'a eleştiri yapmak için uygun bir akşam değildi ama yine de bu takımın ilk onbir oyuncusu olamayacağı ortada.

Fenerbahçe 3 oyuncusu hariç tüm oyuncularının kötü oynadığı ve geçmişte hiç de başarılı olamadığı suni çim zeminde oynadığı maçtan 2-2 gibi bir beraberlikle ayrılarak tur için avantajlı bir skor elde etti. Fenerbahçe dün akşam berbattı ama Kadıköy'de böyle olmayacağını düşünüyorum. Eksiklerin de tamamlanmasıyla daha iyi bir Fenerbahçe seyretmeyi umuyorum.

Hiç yorum yok: