BİY

7 Temmuz 2010 Çarşamba

Turuncu Devrime Doğru


Hollanda 2010 Dünya Kupası yarı finalinde Uruguay'ı 3-2 mağlup ederek 32 yıl sonra Dünya Kupası'nda final oynama hakkı kazandı.

Hollanda bu Dünya Kupası'nda diğer turnuvalardan farklı olarak daha kontrollü bir oyunu tercih ediyor. Bugüne kadar sütten ağızları birçok kez yandığı için yoğurdu üfleyerek yemek işlerine geliyor. Uruguay ise A ve C gruplarında alınan sürpriz sonuçların ardından yarı final yolu açıldığından dolayı bu noktalara geldi demek yanlış olmaz. Ancak bu maça kadar iki gol yemiş olmaları ne kadar iyi savunma yaptıklarını gösteriyor. Bu maçta 3 gol yedikleri düşünülürse savunmadaki eksiklerin sıkıntısını çektiler bence.

Maça Uruguay tutuk, Hollanda temkinli başladı. İlk 10 dakikada Uruguay'ın tutukluğundan dolayı Hollanda 1-2 cılız pozisyon üretti ama hepsi o kadar. 18.dakikada van Bronckhorst'un muhteşem golü Hollanda'yı 1-0 öne geçirince Hollanda oyunu rölantide oynamaya başladı ama bu işi fazlasıyla abarttı. Uruguay ise geriye düştükten sonra saldırmaya başladı ancak golü Forlan'ın ceza sahası dışından attığı bir şutla buldular ve ilk yarı berabere sonuçlandı.

İkinci yarıya Hollanda De Zeeuw-van der Vaart değişikliğiyle başladı. Ancak Uruguay daha tehlikeli hücumlar geliştiren taraftı. Hollanda ölü toprağını ancak 70'te üzerinden atabildi Sneijder takımını tekrar öne geçiren futbolcu oldu. 73'te Kuyt'ın ortasına Robben kafayı iyi vurdu ve skor 3-1 olunca artık her şey bitti denildi. Öyle ki Tabarez Forlan'ı oyundan alırken van Marwijk de Robben'i çıkardı. Ancak 90+2'de Uruguay farkı 1'e indirince 90 dakika çok ağır tempoda giden maç son 3 dakika inanılmaz heyecanlı geçti. Eğer maç 3-3'e gelse Uruguay Forlansız Hollanda ise Robbensiz uzatmaları oynamak zorunda kalacaktı.

Bu maç aslında Dünya Kupası açısından çok kritik bir maçtı. Hollanda'nın İspanya ve Almanya ile oynayacağı 3.lük maçı yerine bu takımlardan biriyle oynayacağı final maçı şüphesiz çok daha iyi olacaktır.

Hollanda az ama öz oynayarak finale geldi. Ancak kabul etmek gerekir ki final maçında bir adım önde olacak olan taraf Almanya-İspanya maçının galibi olur. Gönül Hollanda ya da İspanya'nın kupayı kazanmasından yana ama şampiyonluğu hakeden takım açık ara Almanya.

Hiç yorum yok: