BİY

22 Kasım 2010 Pazartesi

0-0'a Rağmen


Aslında ben Galatasaray'ın lig maçlarını pek takip etmem. Ancak yapacak bir şey olmadığından arkadaşlarla gidelim izleyelim dedik. Doğrusu iyi de etmişiz. Gol olmamasına rağmen güzel maç oldu. Dünya'nın herhangi bir liginde 0-0 bitip de zevkli geçen maç bulmak kolay olmuyor. Oldukça yüksek tempolu, bol pozisyonlu bir maç oldu.

Geçen hafta Galatasaray Manisa'ya yenilince bu maç sıkıcı geçer fazla pozisyon olmaz diye düşünüyordum. Ancak Galatasaray'ın yüksek tempoda oynaması Kayseri'yi bir hayli zorladı. Savunmada birçok yerleşim hatası yaptılar ve Galatasaray böylece önemli fırsatlar yakaladı. Ancak Galatasaray'ın santraforsuz oynaması bu pozisyonların gol olmasını engelledi. Pino enteresan adam. Ceza sahası dışından olur olmaz yerlerden şutlar çekerken, ceza sahasında yakaladığı net fırsatlarda topa vurmayı bir türlü beceremiyor. Onun dışında Galatasaray'da zaman zaman orta sahadan gelen Sabri ve Barış Galatasaray'ın hücuma daha fazla adamla çıkmasını sağladı ama, beklerin hücuma katkısı neredeyse sıfırdı. Zaten Ali Turan sağ bek olmadığı için onun hücuma çıkıp bir şeyler yapması mümkün değil. Hakan Balta da fazla çıkmayınca beklerden hiç katkı gelmedi. Zaman zaman Servet ve Neill çıktı ama onlar da spontane gelişen olaylardı.

Kayserispor beklediğimden daha kötüydü. Ligin en az gol yiyen takımı olarak daha iyi savunma yapmalarını beklerdim. Ama maçın temposu yüksek olunca ve orta sahada üstünlüğü Galatasaray'a kaptırınca Kayserispor bayağı bocaladı. 2. topların hemen hepsini Galatasaray kazandı. Ayrıca hücuma çıkarken birçok defa da top kaybettiler. Kayserispor'u bu yüzden pek beğenmedim.

Galatasaray liderin puan kaybı yaşadığı hafta farkı biraz olsun indirmek için bir fırsat elde etmişti ama kullanamadı. Ama zaten Galatasaray'ın bu sene şampiyon olması için üstündeki 3-4 takımın puan silme cezası alması gerekiyor. Bence Galatasaray Türkiye Kupası'na yoğunlaşıp, en azından bu kötü sezonda bile bir kupa almayı hedeflemeli. Hiç değilse o kulvarda herşey Galatasaray'ın elinde.

Hiç yorum yok: