BİY

24 Kasım 2010 Çarşamba

Şampiyonlar Ligi 5. Hafta Salı Maçları


Şampiyonlar Ligi'nde 5.hafta dün gece oynanan maçlarla başladı. Daha önce gruptan çıkmayı garantileyen takımların arasına Marsilya, Milan ve çok acaip bir olay olmazsa Shakhtar Donetsk de eklendi.

E Grubu'nda ki Roma-Bayern maçını yazmıştık. Diğer maçta ise Basel Cluj'u 1-0'la geçerek 2.tur şansını sürdürdü ama işleri artık çok zorlaştı. Özet görüntülere bakacak olursak Basel'in maçta baştan sona üstün olan taraf olduğu gözüküyor. Daha farklı da bitebilecek bir maçmış. Bu sonuçla Basel 2.tur şansını sürdürdü ama deplasmanda son maçta Bayern'i yenip, Roma'nın da mağlup olmasını beklemek zorundalar. Fazla bir şansları kalmadı doğrusu.

F Grubu'ndaki Spartak Moskova-Marsilya maçından da bahsettik. Diğer maçta ise Chelsea bir hayli zorlandığı maçta Zilina'yı yenerek liderliğini tescilledi. Özetlerden anladığımız kadarıyla ilk yarıda sahada istediklerini yapmakta zorlanan bir Chelsea vardı diyebiliriz. İkinci yarıda ise girdikleri birçok pozisyonu cömertçe harcamışlar. 2.golün daha erken gelmesi gerekirmiş aslında. Bu sonuçlarla bu grupta herkesin yeri de belli olmuş oldu.

G Grubu Şampiyonlar Ligi'nin ölüm grubu olarak nitelendiriliyordu ama favoriler Real Madrid ve Milan bir sürprize izin vermediler. Real Madrid Ajax deplasmanında çok rahat bir galibiyet elde etti. Tabi El Clasico'nun Pazartesi oynanacak olması Jose Mourinho'nun as oyuncularını kullanmaktan kaçınmamasını sağladı. Bu maçta dikkat çeken şey Xabi Alonso ve Sergio Ramos'un zaman geçirmek suretiyle gördükleri taktiksel kırmızı kartlardı.

Diğer maçta ise Milan Milan'lığını yaptı. Kaleyi yokladıkları iki şutla iki gol bulup gruptan çıkmayı başardılar. Bu grupta bir tek Avrupa Ligi'ne gidecek takım belli değil. O konuda Ajax daha avantajlı gözüküyor. Çünkü onlar Milan'a Auxerre ise Real Madrid'e konuk olacak. Jose Mourinho'nun takımları içeride maç kaybetmiyorlar. Ancak bir beraberlik alıp Ajax'ın mağlup olmasını beklemeleri gerekiyor. Ajax'ın da beraberlik alması bu oyunla zor. Ancak Auxerre'in işi hiç kuşkusuz daha zor.

H Grubu'nda ise Shaktar Partizan'ı 3-0'la geçip %99 ihtimalle gruptan çıkmayı başardı. Gruptan çıkamamaları için Braga'ya kendi sahalarında 4 farklı yenilmeleri ve Arsenal'in de Partizan'ı yenmesi gerekiyor. İkincisi olur da ilki için herhalde mucize demek yanlış olmaz. Arsenal ise Braga'ya mağlup olarak liderliği hemen hemen kaybetmiş durumda. Son maçta Partizan'ı yenseler bile Braga Shaktar'ı yenemediği takdirde gruptan 2. çıkacaklar. Braga'nın az önce belirttiğim gibi Shaktar'ı deplasmanda 4 farklı yenmesi, ya da Arsenal'in Partizan'a takılması durumunda gruptan çıkma ihtimali var.

Hiç yorum yok: