BİY

23 Kasım 2010 Salı

Ciddiyet vs. Ciddiyetsizlik


Fenerbahçe rahat geçmesi beklenen maçta Bucaspor'u gerçekten de çok rahat geçti ve önündeki olsun, arkasındaki olsun birçok takımın puan kaybettiği haftada 3 puanı hanesine yazdırdı.

Bucaspor maçtan önce ligin az gol yiyen takımlarından bir tanesiydi ama bu kadar kötü bir savunmayla bu işi nasıl becermişler çözemedim. Daha 35.saniyede bir gol yediler ki akıllara zarar. 2. gol ondan komik. 3. gol daha da komik. İnanın Fenerbahçe akşam mükemmel oynamadı. Azıcık kıpırdandığı zaman gol attı Fenerbahçe.

3.golden sonra Fenerbahçe de lakayıtlık, laubalilik başladı. Futbolcular maçı bıraktılar ve Bucaspor pozisyonlara girmeye başladı. Neyse ki Volkan işin ciddiyetinin farkındaydı da bu maçta bile birçok önemli kurtarışa imza attı. 65.dakikada Bucaspor golü atınca Fenerbahçeli oyuncular yeniden maça dönmeye karar verdiler. Niang'a atılan dirsek daha sonra Gökhan Gönül'ün Mulemo'yla tartışması tansiyonu yükseltti. 76'da oyuna giren Semih 81'de Niang'a asist yaptı, 5 dakika sonra Niang Semih'e asist yaptı 5-1 oldu. Birlikte oynadıkları 10 dakikada bu ikili 2 gol ürettiler. Daha sonra yine oyun disiplinin kaybolduğu bir anda Buca 2. golünü attı ve maç 5-2 sona erdi.

Bu maç gösterdi ki Fenerbahçe'nin en büyük sorunu ciddiyetsizlik. Aslında geçen sene de böyleydi. Hatta ondan önceki 2 sezonda da böyleydi. Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynanan sezonda oyuncuların maç seçtiği hep tartışıldı. Ondan sonraki sezon yine derbileri kazanan diğer maçlarda olmayan bir Fenerbahçe vardı. Geçen sene lige fırtına gibi başlayan iyi oynamasa da ortaya koyduğu mücadeleyle maçları kazanan bir Fenerbahçe vardı. Sonra işi saldılar puan kayıpları yaşandı. Ardından 2.yarıya iyi başladılar. Sonra yine laubailik ve puan kayıpları, ardından ciddiyet ve 9 maçlık galibiyet serisi fakat son maçta hüsran. Tablo çok net. Fenerbahçe'nin transfer, sistem, diziliş, oyuncu tercihleri gibi sorunlarından ziyade lakayıtlık, laubalilik, ciddiyetsizlik sorunları var. Dün akşam maçı ciddiye aldıklarında gol buldular, almadıklarında gol yediler. Fenerbahçe bu sorunu çözmediği sürece başarılı olamaz. Çünkü futbol ciddi bir iştir.

Hiç yorum yok: