BİY

25 Kasım 2010 Perşembe

Önce Tecrübe Sonra Kalite Sorunu


Bursaspor dün akşam Valencia'ya deplasmanda 6-1 mağlup olmak suretiyle çok ağır bir yenilgi aldı. Maç 0-0 giderken girdiği iki pozisyondan yararlanamazken, arka arkaya yediği gollerle perişan oldu.

Dün akşamki maçın ilk 15 dakikasında Bursaspor bir kez daha tecrübesizliğinin kurbanı oldu. Çok net 2 fırsattan yararlanamadı. Özellikle Sercan'ın kaçırdığı pozisyon mutlaka gol olması gereken bir pozisyondu. Daha sonra Ömer Erdoğan ceza sahasında rakibini düşürüp penaltıya sebebiyet verince Bursaspor için de maç o anda bitti. Daha sonra arka arkaya atılan goller de 6-1'lik sonucu doğurdu.

Maçın geri kalan 75 dakikası futbolumuzun durumunu özetler nitelikteydi. Valencia adeta futbol dersi verdi ve "tempolu" oynandığında ligimizin az gol yiyen takımlarından biri olan ve savunması öve öve bitirilemeyen Bursaspor'un ne kadar çok hata yaptığını adam kaçırdığını gördük.

Şampiyonlar Ligi'nde puanı olmayan takımlar Bursaspor, Zilina ve Partizan. Türk takımının yanında Slovakya'dan ve Sırbistan'dan katılan iki takımın puanı yok. Bizim burun kıvırıp beğenmediğimiz Hollanda Ligi'nden katılan takımlardan Twente Avrupa Ligi'ni garantiledi. Çok büyük ihtimalle Ajax da katılacak. İsrail takımı Hapoel dün akşam Benfica'yı üçledi. Kopenhag son maçını kazanırsa bir üst tura çıkacak.

Digitürk bu bu ligin yayın haklarını elde etmek için 321 milyon USD'yi gözden çıkardı. Ama bırakın 321 milyonu, 100 milyon USD'lik top oynanmıyor ligde. Yavaş, yürüyerek oynanan, aheste bir futbol. Kötü statlar ve bir o kadar kötü zeminler. Dolmayan tribünler. Sertliğe aşırı müsamaha gösteren hakemler ve tüm bu olumsuzluklara rağmen "futbolun marka değeri" palavrasını ağzından düşürmeyen futbolun sorunlarından bihaber federasyon ve kulüp yönetimleri.

Öncelikle bu UEFA kriterleri midir, nedir? Bunlar adam gibi uygulansın kardeşim. Borç içinde yüzen kulüpler Avrupa Kupalarına gidemesin. Kendine çeki düzen versin. Statlar 2020 adaylığı için değil kendi futbolumuzun geleceği için yapılsın. Adamlar 321 milyon USD verdi. Futbolun içindekiler o paraya değdiklerini kanıtlasın. Hariçten gazel okumakla bu işler yürümez.

Hiç yorum yok: