BİY

8 Kasım 2010 Pazartesi

Liverpool 2-0 Chelsea


Bu sezon her kulvarda sıkıntı yaşayan Liverpool Anfield Road'da ligin lideri Chelsea'yi ağırladı. Fernando Torres'in harika performansıyla rakibini Londra'ya eli boş gönderdi.

Maç dengede başladı. Liverpool Benitez dönemindeki başarılı savunmasını uygular bir görüntü içindeydi. Rakibe fazla boş alan bırakmadılar. 11.dakikada Dirk Kuyt'ın uzun pasını Torres harika kontrol etti ve Cech'in sağından topu ağlara gönderip takımını 1-0 öne geçirdi. Sonraki dakikalarda Chelsea etkili olmaya çalıştı ama Drogba olmadan fazla bir şey yapmaları mümkün değildi. Anelka ve Malouda çabaladılar ama sadece ikisiyle bu işin olmayacağı belliydi. Devrenin sonunda Torres ceza sahasının sol çaprazında çalımlarla açısını düzeltip mükemmel bir vuruş yapınca skor 2-0 oldu ve Liverpool 2 farklı üstünlükle soyunma odasına gitti.

2.yarıya Ancelotti Kalou-Drogba değişikliği ile başladı. Bu değişiklikle beraber Chelsea Liverpool kalesinde daha etkili olmaya başladı. Ancak Reina'nın çok net 2 pozisyonda gole izin vermemesi skoru 2-0'da tuttu. Anelka'nın da bir şutunu da Reina kucağından kaçırmasına rağmen top üst direkten dönünce Chelsea'nin ne yaparsa yapsın gol bulamayacağını anlamış olduk.

Liverpool mükemmel oynadı diyemem. Ancak Torres mükemmel oynadı, Reina da 2.yarıda oldukça başarılıydı. Şu maçı izledikten sonra Premier Lig'de oynanan futbola hayran olmamak mümkün değil. Maçın çok yüksek tempoda oynanmasının yanı sıra oyuncuların tamamı da iyi niyetliydi. Her sert faul pozisyonundan sonra abartmıyorum istisnasız her futbolcu rakibinden özür diledi. Ellerinden geldiğince hakem Howard Webb'e yardımcı oldular. Murat Kosova'nın da dediği gibi "İşte Premier League bu." dedirttiler.

Hiç yorum yok: