BİY

3 Kasım 2010 Çarşamba

Bursaspor 0-3 Manchester Utd.


Bursaspor dün akşam Şampiyonlar Ligi'ndeki 4.maçında Manchester United ile bu kez Bursa'da karşılaştı. İlk yarıda MANU ile başa baş oynayan Bursaspor ikinci yarıda yediği gollerle sahadan 3-0 yenik ayrıldı.

İlk yarıda daha önce Şampiyonlar Ligi maçlarında göremediğimiz bir Bursaspor vardı. İstekli, hırslı, mücadeleci bir takım vardı sahada. Taraftarının da desteğiyle iyi oynuyorlar pozisyonlara giriyorlardı. Hatta ilk yarıda Bursa'nın Manchester'dan fazla pozisyon bulduğunu söyleyebilirim. Özellikle Evra'nın hatasından kaynaklanan pozisyonda Turgay'ın o golü atması gerekirdi. O gol atılmış olsa taraftar desteğiyle de Bursaspor Manchester'ı boğabilirdi. Tıpkı 3 sene önce Beşiktaş Liverpool'u 2-1 yenerken olduğu gibi. Hatırlayacak olursanız o maçta Beşiktaş çok iyi oynamış Liverpool o atmosfer karşısında çaresiz kalmıştı. Benzer bir şey dün akşam Bursa'da da olabilirdi ama olmadı.

İkinci yarının hemen başında Vederson'un hatası sonucu Manchester golü bulunca ilk yarıdaki Bursaspor gitti yerine bambaşka bir takım geldi. O istekli, hırslı oyuncular gitmiş ayaklı cenazeler sahada dolaşır olmuştu. Seneler önce İstanbul takımları da böyle oluyorlardı. Dün akşam maçtan sonra Bursaspor taraftarı çok övüldü fakat maç 1-0 iken hiçbir tezahürat yoktu. Hepsi sus pus olmuştu. Ancak skor 2-0 olduktan sonra tezahürat başladı. Böyle durumlarda takım moral olarak çökünce birisinin çıkıp takımı hareketlendirecek bir şey yapması gerekiyor. Mesela Tuncay Fenerbahçe'de oynarken daima maçın 90 dakika olduğunun bilincinde olarak oynar bu durum takım arkadaşlarını da hareketlendirirdi. Dün akşam Bursa'da kenardaki Ertuğrul Sağlam dahil bu duruma isyan edecek birisi yoktu. Her korner oluşunda korneri kullanan futbolcunun tribünleri hareketlendirecek el kol hareketleri yapmasını bekledim ama yapmayı akıl edemediler. Zaten maç 2-0 olunca iş tamamen koptu. Daha sonra da Bebe gol perdesini kapadı ve maçı 3-0 Manchester Utd. kazandı.

Hep konuşulan tecrübesizlik faktörü Bursaspor'un oyununda etkili olmaya devam ediyor. Özellikle pasların zamanlamaları çoğunlukla yanlıştı. Birçok pozisyonda ya erken pas attılar ya da geç. Mesela bir pozisyonda Insua denilen adam önünde bomboş alan varken markaj altındaki Sercan'a uzun top atmaya kalktı.

Dün akşam Bursa'da ilk yarıda iyi bir Bursaspor vardı. Bu iyi Bursaspor'da Sercan Yıldırım ve Volkan Şen'in performansları bana göre gayet başarılıydı. Takımın ilk yarıda rakip kalede etkili olmasında önemli pay sahibiydiler.

Gruptaki diğer maçı Valencia 3-0 kazandı ve grupta herşey normale dönmüş oldu. Eğer 5.maçlar olması gerektiği gibi giderse son maçta Bursa'ya üst tura çıkmayı başaramamış ama Avrupa Ligi'ne katılmayı garantilemiş bir Glasgow Rangers gelecek. Bu da Bursaspor'a ilk puanlarını kazanması için bir fırsat yaratmış olacak.

Hiç yorum yok: