BİY

24 Kasım 2010 Çarşamba

Roma 3-2 Bayern Münih


E Grubu'nda gruptan çıkmayı 4. maçlar sonunda garantileyen Bayern ile düşe kalka giden Roma, Roma Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya geldiler. Roma maçta 2-0 geriye düşmesine rağmen 3-2 kazanmayı başararak gruptan çıkma konusunda önemli bir avantajı eline geçirmiş oldu.

Maç aslında dengede gidiyordu. Bayern gruptan çıkmanın verdiği rahatlıkla oynarken, Roma kazanmak zorunda olmanın verdiği duyguyla daha istekli görünüyordu. Nitekim bu durum 84.dakikada Totti'nin penaltı golüyle meyvesini verdi.

Bayern Münih Dünya Kupası'ndan en olumsuz etkilenen takımdır hiç şüphesiz. Alman milli takımında oynayan birçok oyuncusundan yararlanamazken final oynayan Hollanda'dan da önemli iki oyuncusunu kullanamıyor. Bir de bunlara Olic ve Ribery'nin de sakatlıkları eklenince özellikle ligde çok sıkıntılı günler yaşıyorlar. Ribery bu maçta oynadı ama ilk goldeki pozisyon haricinde kendisini pek göremedik.

Roma 1-0 mağlupken bir de savunmadaki hatayla 2-0 geriye düştü. Ancak 2. yarının başında gelen golle maça ortak olmayı başardılar. O gol çok kritik bir dakikada atıldı ve Roma o gol sayesinde maça tutundu. Zaten 2. yarıda top oynayan takım Roma'ydı. 81'de De Rossi'yle, 84'te de Totti'nin penaltısıyla maçı 3-2 kazanmayı başardılar.

Son maçta Cluj deplasmanında alınacak bir beraberlik Roma'ya yetiyor. Bayern'e de tek farklı mağlubiyet bile grup liderliği için yeterli olacaktı. Onlar da 2-0 öne geçmelerine rağmen yenildiler ama grup liderliğini garantilemeyi başardılar.

Hiç yorum yok: