BİY

25 Kasım 2010 Perşembe

Şampiyonlar Ligi 5.Hafta Çarşamba Maçları


Şampiyonlar Ligi'nde 5.hafta A,B,C ve D Gruplarında oynanan maçlarla tamamlandı ve gruptan çıkan takımların arasına, Tottenham, Inter, Schalke, Lyon, Manchester Utd, Valencia ve Barcelona da eklenmiş oldu. Bayern Münih, Chelsea, Marsilya, Real Madrid ve Milan'ın da üst turu garantilemesiyle geriye sadece 4 bilet kaldı.

A Grubu'nda Inter Twente'yi 1-0'la geçip kötü gidişe "dur" dedi. Maçtan önce Massimo Moratti, bu maçın sonucunun Benitez'in geleceği açısından önemli olduğunu belirtmişti. En azından Benitez bu maçı alarak biraz kredi kazandı. Ancak bu şekilde giderse Inter şampiyonluğu bu sene kazanamayacak gibi gözüküyor. Tottenham ise Werder Bremen'i baştan sona üstün oynadığı maçta yenerek Inter'le birlikte gruptan çıktı. Bu grupta son hafta liderlik mücadeleleri yapılacak. Tottenham Hollanda'da Twente'ye Inter Almanya'da Werder Bremen'e konuk olacak. İki takım da aynı sonuçları alırsa lider Tottenham olacak.

B Grubu'nda haftanın en kârlı takımı hiç şüphesiz Schalke oldu. Hem Lyon'u yenerek liderliğe yükseldiler. Hem de Hapoel'in Benfica'yı yenmesiyle gruptan çıkmayı garantilediler. O maçı Benfica kazansaydı son hafta kendi sahalarında Schalke'yi yenip gruptan çıkabilirlerdi. Öte yandan O.Lyon da Schalke'ye 3-0 yenilmesine rağmen Benfica'nın mağlup olmasıyla gruptan çıkmayı garantiledi. Son hafta onlar Hapoel'i ağırlayacak, Schalke ise Portekiz'e gidecek. Liderlik için daha avantajlı gözüken taraf geride olmasına rağmen O.Lyon.

Bursaspor'un da grubu olan C Grubu'nda Valencia-Bursaspor maçından daha önce bahsetmiştik. Diğer maçta ise Manchester Utd. Rangers'ı deplasmanda 1-0'la geçti. Bu klasik bir Manchester Utd. maçıydı. Deplasmana gidip tek golle galip gelip dönmek. Yıllardır bunu yapıyorlar. Ancak yine de MANU'ya verilen penaltının doğru karar olduğunu söylemek gerekir. Hatta hakem insaflı davranıp sarı kart vermiş, o pozisyon kırmızı bile olabilirdi. Son hafta Old Trafford'da Manchester Utd. ile Valencia liderlik için mücadele edecek. Ama Manchester %95 lider demek herhalde doğru olacaktır.

D Grubu'nda günün ilk maçında Rubin Kazan Kopenhag'ı 1-0'la geçti ve üst tur şansını son maça taşıdı. Saha ve hava koşullarından dolayı oldukça sıkıcı geçen bir maçtı. Rubin Kazan penaltıdan attığı golle kazandı. Diğer maçta ise Barcelona bu seneki ilk deplasman galibiyetini Panathinaikos'tan aldı. Aslında ligde deplasmanda oynadığı tüm maçları kazanan Barcelona'nın Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanlarda bu kadar zorlanması ilginç bir durum. Bu sonuçlarla Barcelona liderliği de garantiledi. Gönül rahatlığıyla belalısı Rubin Kazan'la son maçı oynayabilirler. Kopenhag ise son maçta Panathinaikos'u ağırlayacak. O maçı aldıkları takdirde diğer maçın sonucuna bakılmaksızın üst tura çıkacaklar.

Şampiyonlar Ligi'nde son hafta maçları 7-8 Aralık haftasında oynanacak. H Grubu'ndan gelecek iki takımla birlikte D ve E Gruplarından gelecek birer takımla son 16 takım belli olacak.

Hiç yorum yok: