BİY

24 Kasım 2010 Çarşamba

Spartak Moskova 0-3 Marsilya


F Grubu'nda gruptan çıkacak 2. takımı belirleyecek maçta Marsilya ilk maçta kendi sahasında 0-1 yenildiği Spartak Moskova'dan rövanşı almasını bildi ve Chelsea'nin ardından gruptan çıkan 2. takım oldu.

Doğrusunu söylemek gerekirse maç öyle 3-0'lık bir maç gibi değildi. Ancak Marsilya deplasmanda nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynadı. Girdiği gol pozisyonu adedinden çıkarabileceğı azami gol sayısını çıkarmasını bildi. Şampiyonlar Ligi gibi organizasyonlarda olması gereken de budur zaten. Girdiğin pozisyonu gol yapacaksın. Aksi takdirde sadece dizini döversin. Bu da tecrübeyle elde edilen bir olgu.

Spartak Moskova çok büyük bir avantajı yitirdi. Arka arkaya oynadığı 2 Chelsea maçı onlar için çok büyük bir şanssızlıktı. Onlar 2'de 0 çekerken Marsilya Zilina'dan 6 puanı cebe indirdi. Şanssızlık bu maçta da devam etti aslında. İlk yarının sonunda iki Spartaklı oyuncu kale önünde topa dokunamazken, Marsilya'nın 2. golünde Loic Remy topa vuramadı fakat önündeki savunmacıyı yanlışlıkla geçti. Sonra da top iki direğe de çarpıp ağlara gitti. Sonra Rus ekibi 10 kişi kaldı ve 3. gol işi bitirdi.

Bu sonuçla bu grupta lider de, gruptan çıkacak 2. takım da, Avrupa Ligi'ne gidecek takım da belli oldu ve son maçların hiçbir önemi kalmadı, ülke puanlarına katkı dışında.

Hiç yorum yok: