BİY

3 Kasım 2010 Çarşamba

Şampiyonlar Ligi 4.Hafta Salı Maçları



Şampiyonlar Ligi'nde 4.hafta A,B,C ve D Gruplarında oynanan 8 maçla başladı. Özellikle Gareth Bale ve Fabio Coentrao'nun performansları dikkat çekiciydi. Sol kanat oyuncularının gecesi oldu desek yanlış olmaz.

A Grubu'nda Tottenham Inter'i 3-1'le geçmeyi başardı. Maçın adamı ise geçen maçta olduğu gibi Gareth Bale'dı. Birçok futbol otoritesine göre Dünya'nın en iyi sağ beki olarak gösterilen Maicon'un kanadı Gareth Bale tarafından koridora çevrildi. Tottenham bu galibiyetle ikili averjda Inter'in önüne geçip liderliğe yükselmeyi başardı. Werder Bremen-Twente maçında ise futbolun "atamayana atarlar" prensibi vücut bulmuş desek yanlış olmaz. Twente'nin de maçta pozisyonları var ama Werder Bremen özellikle Hugo Almeida salaklığına doymasın. Onun yüzünden bizim kupon da yattı.

Bu sonuçların ardından bu grupta Werder Bremen büyük ihtimalle sonuncu olup Avrupa kupalarına veda edecek gibi gözüküyor. Bunun önüne geçmeleri için son şampiyon Inter'in 3-1 mağlup olduğu Londra deplasmanından 3 puan çıkarmaları şart. Tottenham ise hem gruptan çıkmak için hem de liderlik için avantaj elde etti. Lider çıkmaları durumunda çeyrek final görmeleri kolaylaşacaktır.



B Grubu'nda Benfica kendisi için hayati öneme haiz maçı kazanmayı başardı. Maçın 4-0'dan 4-3'e kadar gelmesi ilginç. Bu maçta Coentrao attığı 2 golle galibiyete önemli katkı sağladı ama attığı ilk golde bana göre ofsayt vardı. Ayrıca maç 0-0 iken Lyon'un iki golü ofsayt gerekçesiyle sayılmadı ki iptal edilen 2. gol nizamiydi. Kısacası yardımcı hakemleri gördüğü ve göremediği ofsaytlar maçın kaderini etkiledi. Schalke ise Tel Aviv'den 1 puanla döndü. Maçı kazansalardı önemli bir avantaj ele geçireceklerdi. Ancak özetlere bakılacak olursa Schalke 2 puan kaybetmemiş, 1 puan kazanmış.

5.maçlarda Schalke kendi evinde Lyon'u yenmek zorunda. Tabi Benfica İsrail deplasmanında kazanabilecek mi, bilemeyiz. Lyon son maçı içeride Hapoel ile oynayacağından 12 puan yapıp gruptan çıkacaktır. Schalke ile Benfica arasındaki işler ise epey karışık

C Grubu'nda Bursaspor Manchester Utd. maçını yazmıştık. Diğer maçta ise Valencia Glasgow Rangers'ı farklı mağlup edip 2. sıraya yükseldi. Açıkçası bu grupta işler olması gereken duruma geldi. 5.maçlarda enteresan bir sonuç çıkmazsa Valencia ve Manchester Utd. gruptan çıkmayı garantileyip son maçta Old Trafford'da liderlik mücadelesi yaparlar. Bursaspor ise son maçta Avrupa Ligi'ne gitmeyi garantilemiş Rangers'ı evine eli boş gönderebilir.



D Grubu'nda Barcelona deplasmanda Kopenhag ile 1-1 berabere kaldı ancak liderliğini sürdürdü. Barcelona Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanlarda oldukça zorlanıyor. Geçen sene de yanlış hatırlamıyorsam deplasmanda sadece Dinamo Kiev'i yenmişlerdi. Ondan önceki sene de şampiyon olduğunda eleme turlarında deplasman galibiyeti alamamıştı. Genellikle deplasman maçları berabere bitiyor aslında. İddaa'da kovalamak lazım. Diğer maçta ise Rubin Kazan birçok pozisyon bulduğu maçta Panathinaikos ile yenişemedi. Panathinaikos'u anlamak mümkün değil açıkçası. Beraberlik hiçbir şekilde kendisine yaramadığı halde neredeyse 90 dakika savunma yapmışlar.

D Grubu'nda 5.maçlar oldukça kritik. Rubin Kazan-Kopanhag maçı gruptan çıkacak 2. takımı belirleyecek maç olacak. Barcelona'nın ise kötü deplasman karnesine karşın Atina'dan galibiyet çıkaracağını düşünüyorum. Çünkü Atina'daki Olimpiyat Stadı bizim Atatürk Olimpiyat Stadı'na çok benziyor. Misafir takımlar için tehdit oluşturmuyor.

Şampiyonlar Ligi'nde 4.hafta maçları bu akşam E,F,G ve H Gruplarındanki maçlarla tamamlanacak. Hakemimiz Cüneyt Çakır ise F Grubu'ndaki Chelsea-Spartak Moskova mücadelesinde düdük çalacak. İlginçtir 2. Şampiyonlar Ligi maçında kendisi 2.defa bir Rus takımının maçında görev alacak.

Hiç yorum yok: