BİY

4 Kasım 2010 Perşembe

Şampiyonlar Ligi 4. Hafta Çarşamba Maçları


Şampiyonlar Ligi'nde 4. hafta maçları E,F,G ve H Gruplarında oynanan maçların ardından tamamlandı. Dün akşam alınan sonuçlarla birlikte gruptan çıkmayı başaran ilk takımlar Bayern Münih,Chelsea ve Real Madrid oldu. Partizan ve Zilina ise bu matematiksel olarak Avrupa Kupaları'na veda ettiler. Bursaspor ve Hapoel'in de Şampiyonlar Ligi'ne devam etme şansları matematiksel olarak da kalmadı.

E Grubu'nda Bayern Münih Romanya'ya ancak 15 futbolcu götürebilmişti. Bu yüzden Bayern için "Bu maçın günahı olmaz, herşey olabilir." diyordum. Özellikle ilk maçta da Clujlu oyuncular Bayern'e gol bulmasında epey yardımcı olduktan sonra "Bayern kazanamazsa sürpriz olmaz." dedim. Ama Bayernli oyuncular üzerlerindeki formanın hakkını veren bir oyun ortaya koyarak 4-0 gibi bir galibiyet elde etmeyi başardılar. Özellikle çok gol kaçırdığı için eleştirilen Mario Gomez eline geçen fırsatı değerlendirip hat-trick yaptı. Bu tip durumları fırsata dönüştürebilecek oyunculara sahip olmak bir takım için çok önemli.

Diğer maçta ise Roma kendi evinde yenildiği Basel'i deplasmanda yenip içerideki mağlubiyeti bir nevi telafi etmeyi başardı. Tabi Basel'in çok net fırsatları değerlendirmediği birçok pozisyon da maçın içinde mevcut. Roma'nın attığı gollerin biri penaltıdan. Diğerleri ise ilginçtir Romalı bir oyuncu yerde kaldıktan sonra diğerinin gelip tamamlamasıyla atılmış. 3. golde Boriello'nun penaltı bekleyip kıvranırken takım arkadaşı golü attıktan sonra at gibi koşması gözlerden kaçmadı bu arada.

Bu sonuçlarla Bayern Münih 12 puan yapıp gruptan çıktı. Roma da 2. sıraya yükseldi. Basel ve Cluj ise takibini sürdürüyor. 5. haftada Roma Bayern'i Basel Cluj'u ağırlayacak. Basel Cluj'u yendiği takdirde üst tur şansını son haftaya taşıyacak.

F Grubu'nda Chelsea beklenildiği gibi Cüneyt Çakır'ın yönettiği maçta Spartak Moskova'yı yendi. İlk yarıda gol bulamadılar ama 2. yarıda bir hayli pozisyona girdiklerini söyleyebiliriz. Hakem Cüneyt Çakır da Chelsea lehine bir penaltı çalmış ki verdiği karar doğru gibi duruyor. Bu sonuçlar Chelsea gruptan çıktı. Çünkü Spartak Moskova ile Marsilya'nın kendi aralarında oynayacağı bir maç olduğundan matematiksel olarak ikisi birden Chelsea'yi geçemez. Ayrıca Chelsea %99.99 ihtimalle de lider olacak, zira bir sonraki maçı Londra'da Zilina'yla. Diğer maçta ise Marsilya Zilina'yı tabiri caizse paramparça ederek Şampiyonlar Ligi tarihinin en farklı deplasman galibiyetini elde etti ve ilk maçta yenildiği Spartak Moskova'yı yakaladı. Böylece bir sonraki Şampiyonlar Ligi haftasında Moskova'da oynanacak maç daha kritik hale geldi.

G Grubu'nda Milan-Real Madrid maçını yazmıştık. Auxerre de Ajax'ı yenerek kendisi için hayati öneme haiz bir 3 puan aldı. Eğer bu maçı kazanamasalardı Avrupa Ligi'ne gitmeleri için son 2 maçı kazanmaları gerekecekti ki bir anlamda şanslarını mucizelere bırakacaklardı. Yalnız Ajax'ın maçı 1-1'e getirene kadar Auxerre üzerinde kurduğu baskıyı görünce Ajax sanki hala daha avantajlı gibi gözüküyor. Kaldı ki puan olarak da öndeler.

Bu grupta bir sonraki hafta Ajax gruptan çıkmayı garantilemiş Real Madrid ile oynayacak. Sanırım onu takip eden hafta El Clasico var. Bu Ajax için avantaj olabilir. Auxerre ise Milan'ı ağırlayacak.

Son olarak H Grubu'nda Shaktar Donetsk Londra'da 5-1 yenildiği Arsenal'i yenmeyi başardı. Özet görüntülerden anladığımız kadarıyla ilk yarıda Shaktar takımı hakkaten Shaktar gibi oynamış. 2. yarıda Arsenal daha etkili gözükmüş ama kaleci Pyatov'un performansı ev sahibi takıma 3 puanı getirmiş. Diğer maçta ise Braga Partizan'ı deplasmanda da yenmeyi başardı. Braga 6 puana çıktı ama Shaktar ve Arsenal'i zorlamasını beklemiyorum. Bu sonuçlarla Shaktar liderliği kovalayabilecek duruma geldi. Partizan'ın son 2 maçından puan çıkarmak için mücadele etmesi gerekecek.

Şampiyonlar Ligi'nde 5.maçlar 3 hafta sonra oynanacak. Çünkü arada milli takımların hazırlık maçları olacak. Acaba gruptan çıkmayı garantileyen takımların arasına kaç takım daha eklenecek?

Hiç yorum yok: