BİY

4 Kasım 2010 Perşembe

AC Milan 2-2 Real Madrid


Benim İtalya'da tuttuğum takım Milan'dır. Geleneklerine bağlı yani muhafazakar bir yapısı vardır. Ama şike skandalından beri iyi değiller tabi. 2007'deki Atina'da oynanan finalden beri piyasada yoklar. Böyle giderse de bir sezon daha kupasız geçecek gibi gözüküyor. İtalya Kupası'nı alırlarsa bilemem.

Dün akşam Real Madrid de çok iyi değildi belki ama oyunun büyük bölümünde Milan'dan daha iyi olduklarını gösterdiler. 45'te öne geçtiler ama aslında Di Maria ve Higuain'in çok net pozisyonları vardı. Üstünlük golünü daha erken de bulabilirlerdi.

2.yarıda Real Madrid oyunu rölantiye almak istedi. Ama oyuna sonradan giren Inzaghi buna izin vermedi. Inzaghi oyuna girerken "Lan bu adam mı kurtaracak Milan'ı?" dedim. Son dakikada Pedro Leon golü atmasa başarıyordu veteran golcü.

Milan'ın bütün hücum planı Ibrahimovic üstüne kurulu. Sürekli topu onunla buluşturma çabası içerisindeler. O da sağolsun güçlü fiziğiyle havadan yerden her topu alıyor. Bir zamanlar bizim milli takım böyleydi. Sürekli Hakan Şükür'e top şişirirdik. Ama o İbo gibi her topu alamazdı.

Dün akşam her ne kadar Milan'ın kazanmasını istesem de galibiyeti hakedecek bir oyun oynadıklarını söylemek zor. Biri Pepe ve Casillas'ın hatalarıyla, diğeri de ofsayttan bir golle 2-1 öne geçtiler. Futbol da zaten bu yüzden güzel. Sen bir şey yapamasan bile bazen rakip oyuncular ve hakemler senin için bir şeyler ayarlayabiliyorlar.
Sonuç itibariyle heyecanlı bir maç izledik. Belki inanılmaz bir futbol yoktu ama iki takımın adı zaten maçı izletiyor. Zaman zaman özellikle Gattuso kaynaklı sertlikler yaşandı. Howard Webb oyuncuları sahada tutmaya özen gösterdiğinden kırmızı kart çıkmadı. Başka bir hakem olsa Milan maçı 11 kişi tamamlayamayabilirdi.

Bu beraberlikle Real Madrid gruptan çıkmayı başardı. Çünkü Milan ve Ajax'ın kendi aralarında oynayacağı bir maç var. Bu da demek oluyor ki ikisi birden Real Madrid'i geride bırakamazlar. Milan ise 2 Real Madrid maçından 1 puan çıkarabilmesine rağmen 2. sırada kalmayı başardı. Gruptan çıkacak diğer takım büyük bir sürpriz olmazsa Milan olur. Ama kura yardım etmezse çeyrek finali göreceklerini sanmıyorum.

2 yorum:

unknown dedi ki...

hakem beni dün gece kahretti RM'de bahis oynamış biri olarak. Adam kırmızı kart olmaz bahsi oynamış gibiydi. Abbate ve gattuso'nun net kırmızılarını vermedi. Şans Milan'ın yanındaydı ve hiç top oynamadan 1 puan aldı.

tayfun gökalp dedi ki...

barca-real macına şimdiden basarım real madrid oyle boyle bi futbol oynanmıo