BİY

8 Kasım 2010 Pazartesi

Real Madrid 2-0 Atletico Madrid


Madrid derbisinde değişen bir şey olmadı. Real Madrid Atletico Madrid'i bir kez daha mağlup edip Barcelona'nın önünde namağlup liderliğini devam ettirdi.

Bu maç aslında Şampiyonlar Ligi'nde Milan'la oynanan maçın birebir aynısıydı. Real Madrid o maçın da 13.dakikasında öne geçti. Bu maçta da Carvalho takımını aynı dakikada öne geçirdi. Milan maçında Mesut Özil bir dakika sonra golü atmıştı. Bu maçta 6 dakikalık bir rötar vardı. 20. dakikadan itibaren ise maç Real Madrid'in kontrolünde devam etti. Atletico Madrid'in ileride ki 4 oyuncusu Reyes, Simao, Aguero ve Forlan çok top ezdiler özellikle ilk yarıda. Real Madrid de 2-0'dan sonra duraklama dönemine girdi.

Rıdvan Dilmen'in her zaman söylediği bir şey vardır. "2-0 en tehlikeli skor." der kendisi. Haksız da sayılmaz. Rakibiniz bir gol bulduğu anda maça ortak olur. Mourinho da bunun bilincinde olduğundan oyuncularına 2.yarının başında gol için yüklenmelerini telkin etmiş olmalı ki Real Madrid 2.yarıya iyi başladı. Ancak Milan maçında olduğu gibi bu maçta da 3.golü bulamadı Real Madrid. Atletico Madrid'in ise Forlan'la bir topu direkten döndü ve maç 2-0 sona erdi.

İlk haftalarda Valencia, Villareal ve Atletico Madrid gibi takımlar ligin zirvesinde kendilerine yer edinmişlerdi. Ancak La Liga yavaş yavaş rayına oturmaya başladı. Real Madrid ve Barcelona bundan sonraki haftalarda rakipleriyle arayı açacaklardır. Enteresan bir şey olmazsa da El Clasico'ların şampiyonluğu belirleyeceği bir sezon daha geçiririz.

1 yorum:

tayfun gökalp dedi ki...

ccc mesut reis ccc