BİY

17 Aralık 2010 Cuma

Dinamo Kiev


Beşiktaş Avrupa Ligi'nde Dinamo Kiev'le eşleşti. Dinamo Kiev'in Beşiktaş'ın muhtemel rakipleri arasından tercih edilebilecek bir takım olduğunu söyleyebiliriz.

Dinamo Kiev yakından tanıdığımız bir takım. Beşiktaş sanıyorum 100.yılında UEFA Kupası'nda Dinamo Kiev'le karşılaşmış ilk maçı İstanbul'da 3-1 kazanıp deplasmanda aldığı 0-0'lık beraberlikle tur atlamıştı. O maçta Pascal Nouma'nın attığı harika bir gol vardı. Daha sonra Trabzonspor Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Dinamo Kiev'le eşleşmiş ilk maçı deplasmanda 2-1 kazanmasına rağmen Avni Aker'de 2-0 yenilmişti. İlk maçta Trabzonspor'un farkı yakalayabileceği pozisyonlar vardı. 2008-2009 sezonunda Fenerbahçe ile Dinamo Kiev Şampiyonlar Ligi'nde aynı gruba düşmüştü. İstanbul'daki maç 0-0 bitmiş, gruptaki son maçta ise Dinamo Kiev 1-0 kazanmıştı. O sene Dinamo Kiev UEFA Kupası'nda yarı finale çıkmış Shaktar Donetsk'e elenmişti. Geçen sene ise Şampiyonlar Ligi'nde Inter, Barcelona ve Rubin Kazan'la aynı gruba düşmüşler fakat sonuncu olmuşlardı. Ancak geçen sene o grupta oynanan maçlar çok çetin geçmiş, tüm takımları üst tur şanslarını son maça kadar taşımayı başarmışlardı.

Dinamo Kiev eskiden Ukrayna'nın Bayern Münih'iydi. Fakat son yıllarda Shaktar'ın yaptığı atılımlar karşısında arka planda kalmaya başladı. Ligde de 12 puan geride 2.sıradalar. Avrupa Ligi'nde ise gruplarını 14 puanla lider bitirdiler. Bu eşleşmede Beşiktaş için ilk maç çok büyük önem taşıyor. İlk maçta alınabilecek 2 farklı bir galibiyet Beşiktaş'ı % 75 oranında tura yaklaştırır. Ancak bir sonraki turda rakibin Aris-M.City eşleşmesinin galibi olacak olmasından dolayı Beşiktaş'ın önü tıkalı gibi gözüküyor.

Hiç yorum yok: