BİY

21 Aralık 2010 Salı

İlk Yarı Değerlendirmesi: Trabzonspor


Trabzonspor Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısını 42 puanla lider kapattı. En yakın rakibi Bursaspor ile arasında 5 puanlık bir fark bulunuyor. 2005-2006 sezonundan beri ilk yarıda 40 puanı geçebilen takım yoktu. Bu açıdan bakıldığında şampiyonluk için ne kadar avantajlı olduğu çok net görülüyor. Yalnız burada şöyle bir durum var. İlk yarıda 40'tan fazla puan toplandığında şampiyonluk barajı 80'e yaklaşıyor. O yüzden 70-75 üzerinden değerlendirme yapmamak gerekir.

Trabzonspor ile ilgili daha önceleri yazdık. O yüzden artık klişeleşmiş lafları kullanmayacağım. Ancak şöyle bir şeyden bahsetmek istiyorum. Arkadaş arası sohbetlerde konu futbola geldiğinde insanlarda Trabzonspor'un 2.yarıda karışıp düşüşe geçeceği beklentisi var. Ben bunun gerçekleşeceğini zannetmiyorum. Öncelikle geçen sene Bursaspor şampiyon olduktan sonra ligin bazı dinamikleri değişti. Ayrıca Trabzonspor sene başında takımı karıştırabilecek bir çok olay da yaşadı. Umut Bulut'un Toulouse takımına transferi söz konusuydu. Teofilo sezona çok iyi başlamasına rağmen problemler yaşadı veya çıkardı aldı başını gitti. Bunlar eskiden olsa Trabzonspor karışabilirdi. O yüzden bu tip beklentiler içerisinde olmanın bir anlamı yok.

Trabzonspor bu formunu devam ettirdiği müddetçe en fazla Bursaspor Trabzonspor'u zorlar. Fenerbahçe geçen sene enteresan işler yaptı ama Fenerbahçe'den pek ümitli değilim.

Hiç yorum yok: