BİY

23 Aralık 2010 Perşembe

İlk Yarı Değerlendirmesi: Eskişehirspor


Eskişehir, takımıyla, taraftarıyla, şehriyle ligde mutlaka temsil edilmesi gereken bir il. Uzun yıllar boyunca Süper Lig'den uzak kaldılar. Hatta bir ara şimdilerde Bank Asya 1.Lig olarak tabir edilen ligde bile değillerdi. Ama neyse ki 2 sene önce Play-off'lardan lige çıkmayı başardılar.

Eskişehirspor 3 sezondur Rıza Çalımbay ile çalışıyordu. İlk sezonunda 40 puanla 11.sırada ligi tamamladılar. Geçen sene ise 55 puanla 7. oldular. Ancak kendi içlerinde rekabet içinde oldukları Bursaspor şampiyon olunca işin de rengi biraz değişti.

Eskişehirspor Beşiktaş'tan Tello, Erkan Zengin ve Batuhan'ı aldı. Zaten oturmuş bir kadrosu vardı ve Rıza Çalımbay'la da 3.sezonuna başlayacaktı. Doğrusu bu sene çok büyük beklentilerim olan takımların başında Eskişehirspor geliyordu. Ancak Rıza Çalımbay bu sezona iyi başlayamadı. Ümit Karan'ın kadro dışı bırakılmasından dolayı bir takım problemlerin yaşanması Rıza Çalımbay'ın Eskişehirspor'dan ayrılmasına sebep oldu. Daha sonra Eskişehirspor Bucaspor'dan "enteresan" bir şekilde ayrılan Bülent Uygun'la anlaştı. Bülent Uygun'un takımın başına geçmesiyle Eskişehirspor toparlanmaya başladı ve tırmanışa geçti. Bu tırmanış şimdilik 11. sıraya kadar sürdü. 2.yarıda Eskişehirspor daha yukarılara çıkmaya aday takımlardan bir tanesi.

Hiç yorum yok: