BİY

22 Aralık 2010 Çarşamba

İlk Yarı Değerlendirmesi: Beşiktaş


Beşiktaş sezona Bernd Schuster ile başladı. Schuster'in gelmesinden sonra Quaresma ve Guti transfer edildi. Hatta basketbol takımına da Allen Iverson alındı.

Sezonu erken açan Beşiktaş amiyane tabiriyle dandik takımlara karşı Avrupa Ligi'nde iyi maçlar çıkardı. Hatta Quaresma bu maçlarda çok iyi oynadı. Bu performans ilk haftalarda lige de yansıdı. Ancak Quaresma'nın yanlış hatırlamıyorsam Rapid Wien ile deplasmanda oynanan maçta sakatlanmasından sonra takım düşüşe geçmeye başladı. Sene başında Bursaspor ile şampiyonluk yarışı yapacağı düşünülen takım arka arkaya mağlubiyetler almaya başladı ve zirvenin uzağında kaldı. Quaresma'nın sadece varlığıyla bile işleyen Schuster'in sistemi arızlar gösterdi. Q7 dışında Beşiktaş'ın birçok oyuncusu yine sakatlık problemleriyle karşı karşıya kaldı. Bir de buna Schuster ile tartıştığı için ıskartaya çıkan Fatih Tekke de eklenince Beşiktaş son haftalarda oynadığı birçok maça 18 kişiyle çıkamadı. Son maçta da sakatlar kervanına Holosko ve Necip de eklendi.

Beşiktaş devre arasında Simao ve Hugo Almeida'yı kadrosuna katacak gibi gözüküyor. Manuel Fernades ile zaten anlaşıldı. Ancak yine de bu adamlar gelecek Beşiktaş'ı uçuracak diye beklemek doğru olmaz. Geçen sene de Galatasaray devre arasında Jo, Dos Santos ve Lucas Neill'ı transfer etti. Bu oyunculardan sadece Neill kaldı. Üstelik Galatasaray 2.yarıya çok gerilerde başlamamış olmasına rağmen sezonu 3. tamamladı. Beşiktaş her hamlesiyle geçen seneki Galatasaray ile inanılmaz benzerlikler gösteriyor. Bu kadar benzerliğin olduğu düşünülürse akıbeti de pek farklı olmayacak gibi gözüküyor.

Beşiktaş liderin 14 puan gerisinde. Trabzonspor'un form durumu dikkate alındığında bu fark kapanacak gibi durmuyor. Fenerbahçe için yaptığımız hesaplar ortadayken bir hesap da Beşiktaş için yapmaya gerek görmüyorum. İsteyen oradan pay biçsin.

Hiç yorum yok: