BİY

8 Aralık 2010 Çarşamba

Elde Var Bir


Bursaspor Şampiyonlar Ligi serüvenine Rangers maçıyla nokta koydu ve Sercan'ın 79'daki golüyle tek puanını aldı. Aslına bakarsanız Bursaspor galibiyeti hakeden bir futbol yansıttı yeşil sahaya.

Ertuğrul Sağlam geniş kapsamlı bir rotasyona gitti maçta. Daha önce şans vermediği ya da yeteri kadar şans bulamayan isimleri kullanmak istedi. Rangers ise ilk maçtakine yakın bir kadroyla sahadaydı.

Bursaspor ilk puanlarını almanın isteği ve kendi sahasında oynamanın avantajıyla 90 dakika boyunca oyuna hükmeden taraftı. Rangers ise kontraataklarla gol bulmanın peşindeydi ve bunu 20.dakikada Kenny Miller ile gerçekleştirdiler. Golden sonra Vederson pozisyonda hamle yapmakta geç kaldığından tribünler tarafından protestolara maruz kaldı.

İkinci yarıya Ertuğrul Sağlam Ömer Erdoğan ve Pablo Batalla ile başladı. İlk 10-15 dakika Bursaspor için çok önemliydi. Bu dakikalarda yiyeceği bir gol puan ya da puanlar almasını zorlaştıracaktı. Rangers bu öldürücü darbeyi vurmak için biraz hareketli gibi gözüktü ama cılız ataklar dışında pek bir şey yapamadılar. 60'tan sonra Bursaspor rakip üzerindeki baskısını artırdı. Bu baskı 79'da Sercan Yıldırım'ın golüyle sonuç verdi. 1-1'den sonra Bursaspor galibiyet golünü atacak pozisyona da girmesine rağmen Sercan Yıldırım bu fırsatı acemice harcadı ve maç 1-1 sona ererken Bursaspor da Şampiyonlar Ligi'ni puansız tamamlama tehlikesini bertaraf etmiş oldu.

Bursaspor Şampiyonlar Ligi maçlarında aldığı skorlardan bağımsız olarak giderek artan bir performans gösterdi. İlk 3 maçta etkisiz, rakip kaleye gitmekte zorlanan bir takım vardı. Ama hem Bursa'daki Manchester maçında hem de deplasmandaki Valencia maçında maç 0-0 iken Bursaspor'un çok net pozisyonları vardı. O pozisyonlar gol olmayınca maçların gidişatı aksi istikamette oldu. Bu akşamki maçta ise en azından bir puanı almayı başardı Bursaspor. Yine takım için genel bir değerlendirmede bulunacak olursak yabancı transferleri son derece isabetsizdi. Takımı ileriye götürecek isimler alınmalıydı. Özellikle Nunez'e daha sonra değineceğim.

Maçın yıldızı ise Sercan seçildi. Gerçekten iyi bir performansı vardı ancak takım arkadaşlarıyla daha fazla yardımlaşmalıydı. Günümüz futbolunda bir maç içinde onun kadar çalıma giren 2 futbolcu var. Biri Messi diğeri de C.Ronaldo. Bilmem anlatabiliyor muyum? Onun dışında gerçekten çok yetenekli bir futbolcu. Sürat desen var, top tekniği var, adam eksiltme özelliği var ancak son vuruş hiç yok. Bunun üstüne gitmesi lazım. Rıdvan Dilmen'in her fırsatta anladığı bir şey var. Tanju Çolak'ın her antrenmandan sonra son vuruş çalışması yaptığını söyler. Tanju Çolak bile bunu yapıyorsa Sercan'ın mutlaka yapması gerekiyor. Bu sorununu çözdüğü takdirde Avrupa'da istediği ligde oynar, milli takımın da önemli oyuncusu olur.

Şimdi gelelim Nunez'e. Burada Sergen Yalçın moduna giriyorum. Bu adamı çok aradınız mı? Vasat bir oyuncu bile değil. Adeta rakip takım stoperi gibi oynadı. Zaten bu akşamdan sonra Bursa'da fazla kalamaz. Büyük ihtimal devre arası gider diye düşünüyorum.

Hiç yorum yok: