BİY

14 Aralık 2010 Salı

Manchester Utd. 1-0 Arsenal


Premier Lig'de zirveyi yakından ilgilendiren maçta Manchester Utd. Arsenal'i Park'ın golüyle 1-0 yenerek liderliğe yükseldi. Manchester'ın bir maçının da eksik olduğunu belirtmekte fayda var. Haftaya ise Stamford Bridge deplasmanına gidecekler.

Manchester Utd. ev sahibi olmasının avantajıyla ilk yarıda daha etkiliydi. Arsenal'in de zaman zaman tehlikeli pozisyonları vardı ama maçın hakimi genelde Manchester'dı. Rooney'nin dönmesiyle birlikte sezon başındaki ölü toprağını üzerlerinden atmayı başarmış durumdalar. Rooney gerçekten de Manchester Utd. için çok önemli bir oyuncu. Onun sahadaki varlığı bile takımın çehresini değiştirmeye yetiyor. Velhasıl Manchester Utd. ilk yarının son dakikalarında Park'ın golüyle 1-0 öne geçti.

İkinci yarı ise Arsenal biraz daha etkiliydi. Manchester Utd. ise kontra toplarla pozisyonlar bulmaya çalıştı. Arsenal ceza sahasında birçok defa etkili olmasına rağmen Manchester'ın tecrübeli savunmacıları Arsenal forvetlerine gol şansı tanımadı. Arsene Wenger'in oyuna soktuğu Fabregas-Van Persie-Walcott üçlüsü de pek başarılı olamadılar. Manchester Utd. ise Rooney ve Nani'yle önemli pozisyonlar bulmasına rağmen onlar da 2. yarıda gol bulamadılar. 73.dakikada ise Rooney Manchester adına bir penaltı vuruşundan yararlanamadı. Penaltı pozisyonu ise tartışmalıydı.

Arsenal şampiyonluğa oynayan takım görüntüsünde olmasına rağmen asla şampiyon olamayacağını çok iyi bildiğimiz bir takım. Çünkü kadrosunda liderlik vasıfları olan oyuncular yok. Arsenal'in şampiyon olduğu sezonlarda liderlik vasıfları olan Bergkamp, Henry, Ljungberg, Pires gibi oyuncuların takıma katkısı çok büyüktü. Arsenal kendine oyun içinde takıma liderlik yapabilecek bir oyuncu bulamadığı sürece ya da mevcut kadrosundan böyle bir oyuncu yaratamadığı müddetçe kupasız yıllar geçirmeye devam eder.

Manchester Utd. ise Rooney'nin dönmesiyle birlikte yükselişe geçti. Chelsea'nin de form düşüklüğü ve sakatlıklar boğuşmasından dolayı ligde şampiyonluğun en güçlü adayı konumuna geldi. Haftaya Chelsea maçı Ancelotti için çok kritik bir maç olacak.

Onun dışında son olarak Nani'yle ilgili birkaç şey söylemek istiyorum. Arkadaş bir oyuncu bu kadar mı sahte olur? Bir insanın saha içinde yaptığı her şey mi Cristiano Ronaldo'ya benzer? Bir tane farklı bir şey yap! Serbest vuruşları kullanmasından tutun, çektiği şutlara, attığı çalımlardan, nefes alışına kadar herşey aynı. Bu kadar taklitçilik olmaz. Ayıp denen bir şey var.

Hiç yorum yok: