BİY

17 Aralık 2010 Cuma

Şampiyonlar Ligi Son 16 Eşleşmeleri


Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan çıkmayı başaran 16 takım bugün yapılan kura çekimiyle eşleşti. Reytingi düşük maçların yanında Inter-B.Münih ve Arsenal-Barcelona gibi çok şey vaadeden maçlar da var.

A Grubu'nu lider bitiren Tottenham Şampiyonlar Ligi'ni en çok kazanan 2.takım olan Milan'la eşleşti. Tottenham Şampiyonlar Ligi'ne ilk kez katılmasına rağmen çok başarılı maçlar çıkardı. Deplasmanlardan galibiyet çıkaramasa da Inter'in performans düşüklüğü sayesinde grubu lider tamamladı. Bu arada Inter de deplasmanda galip gelemedi. Milan ise Serie A'da 6 puan farkla lider ve bu sene şampiyon olacaklarmış gibi gözüküyor. Ancak bu liderlik Milan'ın iyi olmasından ziyade diğer takımların kötü olmasından kaynaklanıyor desek hata etmiş olmayız. Tottenham kolay gol atan aynı zamanda da kolay gol yiyen bir takım. Bu yüzden bu eşleşme de Milan savunmasına büyük iş düşüyor. Milan'da Ibrahimovic'in üstün performansı bu eşleşmede Milan'a gol getirecektir. Burada önemli olan Milan'ın Tottenham'ı durdurabilmesi. Eğer bunu başarabilirlerse turu geçen taraf olabilirler.

A Grubu'nu 2.bitiren son şampiyon Inter geçen sene finaldeki rakibi Bayern Münih'le eşleşti. Inter Rafael Benitez yönetiminde geçen seneyi mumla arıyor. Bayern ise sakatlıklar boğuşan bir takım olmasına rağmen grubunu 15 puanla lider tamamladı. Sezonun 2.yarısında sakatların da iyileşmesiyle birlikte Bundesliga'da yükselişe geçmelerini ve en kötü ihtimalle Şampiyonlar Ligi'ne katılabilecek bir pozisyonda ligi bitirmelerini bekliyorum. Bu eşleşmede de öne çıkan takım Bayern Münih. Rafael Benitez yönetimindeki Inter'in toparlanabileceğini zannetmiyorum.

B Grubu'nu sürpriz bir şekilde lider bitiren Schalke C Grubu'nda 2. olan Valencia ile eşleşti. Bu eşleşme Valencia için lokum gibi kura diyebiliriz. Sonuçta grup lideri olan takımlardan kağıt üstünde en zayıf olan Schalke'ydi. Schalke Bundesliga'da küme düşme hattından bir türlü uzaklaşamazken Şampiyonlar Ligi'nde grubunu lider tamamladı. Valencia ise sezona çok iyi başlamasına rağmen Barcelona mağlubiyetinden sonra bir türlü belini doğrultamadı. Fakat Şampiyonlar Ligi'nde başarılı sonuçlar almayı başardılar. Herşeye rağmen Valencia daha oturaklı bir takım görüntüsünde. Kendi sahalarında oynayacakları ilk maçta avantajlı bir skor elde edeceklerini ve çeyrek finale çıkacaklarını düşünüyorum.

B Grubu'nun ikincisi Lyon geleneksel olarak Real Madrid ile eşleşti. Lyon ile Real Madrid arasında oynanan maçlarda Lyon bugüne kadar mağlup olmadı. Ama bu kez durumlar farklı. Öncelikle Lyon savunması Şampiyonlar Ligi'nde iyi bir sınav veremedi. Schalke ve Benfica'dan deplasmanda toplamda 7 gol yediler. Ayrıca son maçta Hapoel Tel Aviv'i de güç bela yendiler. Real Madrid ise Jose Mourinho yönetiminde iyi işler çıkarıyor. Barcelona'ya 5-0 mağlup olsalar da diğer maçlarda özellikle Ronaldo-Mesut-Di Maria üçlüsünün iyi oyunları galibiyeti getiriyor ve kolay kolay gol yemiyorlar. Ben bu kez Mourinho faktörüyle de Real Madrid'in Lyon'u eleyip 7 sene sonra çeyrek finale çıkacağını düşünüyorum.

C Grubu'nun lideri Manchester Utd. ise Marsilya ile eşleşti. Manchester Utd. Rooney'nin dönmesiyle beraber iyi oynamaya başladı. Marsilya ise ilk 2 maçını kaybetmesine rağmen son 4 maçını kazanıp 12 puanla grubunu Chelsea'nin ardından 2.bitirdi. Ancak yine de bu eşleşmede favori olan taraf MANU. Ben Manchester'ın çeyrek final oynamasını bekliyorum.

D Grubu'nu lider bitiren Barcelona H Grubu 2.si Arsenal ile eşleşti. Arsenal oyun olarak Barcelona'ya benzer bir oyun oynuyor. Doğal olarak Barcelona kadar iyi oynayamıyorlar. Geçen sene de Barcelona karşısında kendi oyunlarını oynamaya çalıştıklarından 4-1 kaybetmişlerdi. Bu kez Arsene Wenger'in farklı şeyler denemesi gerekiyor. Ancak Arsenal'in Barcelona'yı durdurabilecek bir savunmaya sahip olduğunu düşünmüyorum. Enteresan olaylar olmazsa Barcelona turu geçen taraf olacaktır.

D Grubu'nun 2.si Kopenhag Şampiyonlar Ligi'nde bu yılın flaş takımı oldu. Gruptan çıkmayı başaran ilk Danimarka takımı oldu. 2.turdaki rakipleri ise Chelsea oldu. Chelsea son haftalarda istediği sonuçları alamıyor. Ancak maça daha 2 ay var ve o zamana kadar köprünün altından çok sular akar. O yüzden Chelsea'nin Wembley yolunda Kopenhag'a takılacağını zannetmiyorum.

Son olarak E Grubu 2.si Roma ile H Grubu lideri Shaktar Donetsk eşleşti. Bu eşleşme diğer eşleşmelerin çok gölgesinde kalacak bir eşleşme oldu. Roma bir grup 2.si olarak tercih edilebilecek bir grup lideri ile eşleştiğini belirtelim. Tabi Shaktar yabana atılacak bir takım değil. Bu eşleşmede şanslar %50-%50. İlk maçta Roma iyi bir skor elde edemezse deplasmanda tur biletini alamaz.

İlk maçlar 15-16 ve 22-23 Şubat'ta rövanşlar ise 8-9 Mart ve 15-16 Mart'ta oynanacak.

Hiç yorum yok: