BİY

9 Aralık 2010 Perşembe

Şampiyonlar Ligi 6.Hafta Çarşamba Maçları



Şampiyonlar Ligi'nde grup maçları dün akşam E,F,G ve H Gruplarında oynanan maçlarla tamamlandı ve daha önce gruptan çıkmayı garantileyen takımlar arasına Roma, Shaktar ve Arsenal de katıldı.

E Grubu'nda Basel işleri karıştırsa da 6 maç sonunda kuralar çekildiğinde öngörülen sıralama gerçekleşti. Roma Cluj deplasmanında istediği sonucu alarak grubu Bayern'in ardından 2. tamamladı. Basel ise Alman disiplinin kurbanı oldu. Bayern hiçbir iddiası olmamasına rağmen Basel karşısında ciddiyeti elden bırakmayarak 3-0 galip geldi. Schalke de çıkmayı garantilediği maçta Benfica'yı yenmiş, Werder Bremen de hiç iddiası olmamasına rağmen Inter'i yenmişti salı akşamı.


F Grubu'nda kimin kaçıncı olacağı 5. maçlar sonunda zaten belli olmuştu. Formalite niteliği taşıyan maçlarda ise Marsilya Chelsea'yi 1-0'la geçti. Ancak hakemin Chelsea lehine önce penaltı verip sonra kararını değiştirmesi maçın gidişatını değiştirdi. Hakemin verdiği penaltı kararı doğruydu. Zilina ise ilk puanlarını alacak derken 1-0 öne geçtiği maçta Spartak Moskova'ya 2-1 yenilerek Şampiyonlar Ligi'ni puansız kapattı. Spartak Moskova taraftarlarının sahaya meşaleler atmasının sebebini ise anlayabilmiş değilim.


G Grubu'na ölüm grubu dendi ama Real Madrid gruplardan en çok puan toplayan takım olarak bir üst tura çıktı. Auxerre karşısında farklı bir galibiyet alacaklarını tahmin ediyordum zaten. 5-0'ın yaralarını sarmak için böyle sonuçlara ihtiyaçları var. Diğer maçta ise Ajax Milan'ı deplasmanda yenerek kendi işini kendi gördü ve yoluna Avrupa Ligi'nde devam etme hakkı kazandı. Bu maçta Ibrahimovic oyuna sonradan girdi ilk yarı sonunda Ajax'ın 9 şutuna karşın Milan'ın 1 şutu vardı.


H Grubu'nda ise işler son maça kalmıştı. 3 takımın da bir üst tura çıkma ihtimali vardı ama Braga'nın şansı pek gerçekçi değildi. Nitekim Shaktar 15 puanla grubu lider bitirdi. Lucescu'nun Galatasaray'la yaptığını Shaktar'la yapmaması için hiçbir sebep yok. Milan dışındaki tüm muhtemel rakiplerini eleyebileceklerini düşünüyorum. Bir de Inter sıkıntı olur Shaktar için. Arsenal ise zorlandığı maçta Partizan'ı 3-1 yenerek grubu 2. tamamladı. Arsenal ilk yarıda oyun kurmakta bir hayli zorlandı. Partizan orta sahada iyi pres yaparak Arsenal'in oyununu bozdu. 2. yarıya Arsenal daha istekli başlamasına rağmen golü yedi. Arsene Wenger'in Arshavin-Walcott değişikliği ise Arsenal'e galibiyeti getirdi. Sagna maçın son dakikalarında kırmızı kartı gördü.

Böylece Şampiyonlar Ligi'nde grup maçları tamamlandı. Son 16 turunun kura çekimi ise 17 Aralık Cuma günü yapılacak.

Hiç yorum yok: