BİY

21 Aralık 2010 Salı

İlk Yarı Değerlendirmesi: Bursaspor


Bursaspor gayet istikrarlı bir biçimde yoluna devam ediyor. Geçen senenin şampiyonu bu yılın ilk yarısını 37 puanla 2.tamamladı. Doğrusunu söylemek gerekirse Bursaspor olması gereken yerde.

Bursaspor'un bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak olmasından dolayı ilk yarıda biraz daha gerilerde kalabileceğini düşünüyordum. Ancak sene başındaki fikstürün kolaylığı sayesinde Bursaspor Şampiyonlar Ligi maçlarından fazla etkilenmedi. Ayrıca Beşiktaş ile birlikte Avrupa'da mücadele eden iki takımdan biri olduğu için Şampiyonlar Ligi maçlarından sonra maçlarını genelde Pazar ya da Pazartesi günleri oynaması da avantaj yarattı. Ancak ligde fikstür zorlaştıkça Bursaspor'un da puan kayıpları başladı. Ligde Karabükspor, Fenerbahçe ve Trabzonspor ile kendi evinde arka arkaya oynadı ve bu maçları kazanamadı. Arada Antalya'da 2-0 geriye düşüp 2-2'ye getirdiği bir maç da var. Şampiyonlar Ligi özellikle o haftalarda etkisini gösterdi ve Bursaspor liderliği kaybetti. Ancak daha sonra Manisa galibiyeti ile toparlanıp ilk yarı 2. bitirdiler.

Bursaspor'un Avrupa'dan elenmesiyle birlikte 2.yarıda daha çok puan alacağını düşünüyorum. İkinci yarılarda takımlar daha az puan topluyorlar belki ama en kötü 35-37 puan alırlar diye tahmin ediyorum. Ligin sonunda 70 puanı geçeceklerdir. Ancak şampiyonluk için daha fazlasına ihtiyaçları var.

Hiç yorum yok: