BİY

23 Aralık 2010 Perşembe

İlk Yarı Değerlendirmesi: Manisaspor


Manisaspor tipik bir Süper Lig takımı. Geçen sezon takımı küme düşmekten kurtarsınlar diye Reha Kapsal'ı getirmişler o da üzerine düşeni yapmış Manisaspor'u kurtarmıştı. Daha sonra yanlış hatırlamıyorsam yeni sezon için de Reha Kapsal ile devam edeceklerini açıklamalarına rağmen Haziran ayında Reha Kapsal'ı gönderdiler ve Hakan Kutlu gibi küme düşme garantili bir ismi takımın başına getirdiler. Daha sonra baktılar ki Hakan Kutlu istikrarını devam ettiriyor Fatih Terim versiyon 1.01 Hikmet Karaman'ı göreve getirdiler. Beşiktaş'ı deplasmanda yendikleri hafta Rijkaard gönderilince de Hikmet Karaman kıymete bindi ve sözleşmesini uzattılar. Teknik direktör hususunda 5-6 ay içerisinde bu kadar tutarsızlık komik duruma düşmekten başka bir şey değildir.

Manisaspor Hakan Kutlu'yla çok kötü başladı. Muhtemelen Hakan Kutlu devam etseydi şu anda Manisaspor Kasımpaşa'dan farksızdı. Hikmet Karaman'ın gelmesiyle birlikte ligin en formda takımı Trabzonspor'u Trabzon'da yenerek ilk yarının en büyük sürprizini yaptılar. Daha sonraki haftalarda da Beşiktaş'ı ve Galatasaray'ı da İstanbul'da yenmeyi başardılar. Zaten deplasmanda 10 puan toplamışlar ve bunların 9'unu Trabzon, Beşiktaş ve Galatasaray'dan aldılar. Hatta 0 puandayken ilk 3 puanı Avni Aker'de aldılar.

Manisaspor'un aldığı sonuçlara bakacak olursak Robin Hood olmaya özendiği sonucunu çıkarabiliriz. Manisaspor çok yukarılara çıkabilecek bir takım görüntüsü vermiyor. Ancak kendisinden çok daha kötü durumda takımlar olduğundan da küme düşeceğini zannetmiyorum. Ancak arada sırada o takımlardan da puanlar alması gerekiyor. Aksi takdirde sıkıntıya düşmesi kaçınılmaz.

Hiç yorum yok: