BİY

8 Aralık 2010 Çarşamba

Şampiyonlar Ligi 6.Hafta Salı Maçları


Şampiyonlar Ligi'nde grup maçlarının sonuna geldik. Dün akşam A,B,C ve D Gruplarında oynanan maçların ardından son 16'ya kalan ilk 8 takım belli oldu. Aslında bunlardan 7'si geçen haftadan belliydi. Son bilet için Rubin Kazan ve Kopenhag mücadele ediyordu, kazanan Kopenhag oldu. Barcelona haricindeki diğer garantileyen takımlar ise liderlik mücadelesi içerisindeydiler.

A Grubu'nda Tottenham gollü geçmesini beklediğimiz maçta Twente ile deplasmanda 3-3 berabere kaldı ve Inter'in Werder Bremen'e mağlup olmasıyla gruptan lider çıktı. Tottenham gerçekten de Şampiyonlar Ligi'ne bu sene ayrı bir renk kattı. Yıllardır İngiltere'den aynı 4 takımın Şampiyonlar Ligi'ne katılması ve bunlardan 3 tanesinin her sene en az yarı final oynaması çok can sıkıcı bir durumdu. Tottenham'ın bu zinciri kırması hoş oldu. Sanırım seneye de Manchester City'i buralarda göreceğiz. Inter ise berbat bir sezon geçiren Werder Bremen'e deplasmanda 3-0 mağlup oldu. Benitez bu gidişle sezon sonunu göremez. Hatta Milan bu hafta puan farkını biraz daha açarsa işler iyice sakata girer. Belki de Moratti Dünya Kulüpler Şampiyonası'nı bekliyordur.

B Grubu Şampiyonlar Ligi'nin en kıytırık grubuydu. Fakat bu kıytırık gruptan Schalke son maçta Benfica'yı Portekiz'de yenip lider çıktı. Bundesliga'da 15 maçta 16 puan toplayan takım Şampiyonlar Ligi'nde 6 maçta 13 puan aldı. Ancak bana göre Schalke'nin çeyrek final oynaması içi kura şansına ihtiyacı olacak. Bana göre 2.sırada çıkan takımlardan sadece Kopenhag'ı eleyebilirler. Lyon ise Schalke Benfica'yı yenince liderlik şansını kaybetmişti ama yine de Hapoel'i yeneceklerini düşünüyordum. Fakat onu da beceremediler. Lyon'un bu savunmayla işi zor. Benfica'dan ve Schalke'den deplasmanda 7 gol yemiş bir takımın çeyrek finali göreceğini zannetmiyorum. Bu arada Hapoel'e de yazık oldu ama "Bu zamana kadar aklınız neredeydi?" diye de sormadan edemeyeceğim. Yalnız Zahavi'nin golü tek kelimeyle mükemmeldi.

Bursaspor'un grubu C Grubu'nda Manchester Utd. ile Valencia Old Trafford'da liderlik mücadelesine çıktı. Manchester'ın kendi sahasında yenilmesi durumunda Valencia lider çıkacaktı. Valencia öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamayarak 1 puana razı oldu. Maçın özeti ise galibiyeti hakeden tarafın Manchester Utd. olduğunu gösteriyor. Rooney'nin dönmesiyle Manchester Utd. adeta evrim geçirmiş gibi oldu. Rooney'e bir şey olmazsa bu sene en az yarı final göreceklerini düşünüyorum. Zaten geçen sene Bayern'e Rooney sakatlandıktan sonra elenmişlerdi. Valencia ise iyi bir kura çekerse çeyrek final şansı bir hayli artar.

D Grubu'nda Barcelona liderliği garantilemiş bir biçimde belalısı Rubin Kazan'la karşılaştı. Guardiola'nın bir çok önemli oyuncusunu oynatmadığı maçı kazanmayı başardılar. Tabi ilk yarıda Barcelona neredeyse hiç pozisyona girmemişken, Kopenhag'ın önde olduğunu öğrenen Rubin Kazan'ın da maçı bırakmış olması kuvvetle muhtemel. Barcelona'yı muhtemel rakipleri arasında en çok zorlayabilecek 2 takım Inter veya Milan olur. Inter'in geçen seneden nasıl bir potansiyele sahip olduğunu biliyoruz ama o potansiyeli kullanabilecek bir teknik direktörü olmadığını da bu seneden biliyoruz. Milan ise Barcelona'ya çok ters gelebilen bir takım ve Ibrahimovic tehlikesi de mevcut. Kopenhag da Panathinaikos'u yenerek 10 puanla grubu 2. bitirdi. Sanırım gruplardan çıkan ilk Danimarka takımı oldular. Şampiyonlar Ligi'nde bu senenin flaş ekibi onlar.

Şampiyonlar Ligi'nde E,F,G ve H Gruplarında oynanacak maçlarla grup maçları tamamlanacak. Bu akşam 3 takım daha son 16'ya kalacak. E Grubu'nda Basel ya da Roma, H Grubu'nda ise Arsenal, Shaktar veya Braga adlarını bir üst tura yazdıracak. Aslında Shaktar %99 gruptan çıktı ama olsun.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

http://www.tarihiyerlerimiz.blogspot.com/

TÜRKİYENİN TARİHİ YERLERİ VE ESERLERİ YEREBATAN SARNICI BEYLERBEYİ SARAYI BALIKLI GÖL ARTEMİS TAPINAĞI MISIR PRAMİTLARİ UYGUR ALF. ...