BİY

22 Aralık 2010 Çarşamba

İlk Yarı Değerlendirmesi: Karabükspor


Karabükspor sanırım Bank Asya'ya yükseldiği sezon şampiyon olarak Süper Lig'e çıktı. Sene başında da lige yeni çıkan bir çok takımın düştükleri hatalara düşmediler. Takımın iskeletini bozmadılar, hocasını değiştirme yanlışını yapmadılar. Birkaç nokta transferle de takıma takviyeler yaptılar.

Karabükspor'un performansı kimine göre sürpriz ama bana göre sürpriz değil. Çünkü bunun örnekleri mevcut. Gençlerbirliği OFTAŞ da lige çıktığı sezon benzer bir performans göstermişti. Onlar da takımın iskeletini bozmadılar ve kazanma alışkanlıkları olduğundan ilk sezonlarında başarılı bir grafik sergilemişlerdi. Keza İngiltere'de de Hull City Premier Lig'deki ilk sezonunu ilk 10 içerisinde bitirmişti.

Karabükspor'u yazıp da Emenike'den bahsetmemek olmaz. Gerçekten çok başarılı bir futbolcu. Zaten gol krallığında Alex ile birlikte zirvede. Oyuncu tipi olarak da biraz abartı bulabilirsiniz ama Porto'daki Hulk'a benziyor. Takımın başarısında önemli payı var.

Karabükspor bu sezonu çok rahat bir şekilde istediği yerde bitirecektir. Önemli olan bundan sonraki yıllarda da bu şekilde doğru hareket edebilmek. Bunu yaptıkları takdirde ligde kalıcı olabilirler.

Hiç yorum yok: