BİY

22 Aralık 2010 Çarşamba

İlk Yarı Değerlendirmesi: Kayserispor


Kayserispor sezona AZ Alkmaar'da Louis van Gaal'in yardımcılığını yapan ve Trabzonspor'un herhalde gelmiş geçmiş en başarılı yabancı futbolcusu olan Şota Arveladze ile başladı.

Kayserispor Ertuğrul Sağlam ile bir sistem oturtmuştu. İyi savunma yapan rakibe kolay pozisyon vermeyen bir Kayserispor çıkmıştı ortaya. Tolunay Kafkas da bu sisteme gurbetçi oyuncuları monte ederek daha ileriye taşıdı. Hatta öyle ki İddaa'da Kayserispor maçlarına gözümüz kapalı "alt" oynuyorduk. Kayserispor bir sistem takımı olduğundan Mehmet Topuz ve Gökhan Ünal gibi önemli oyuncularını satmasına rağmen ligde seviyesini her zaman muhafaza etti. Hatta geçen sene Kayserispor bir ara liderliğe kadar yükselmiş ancak sezonun 2.yarısında düşüşe geçip ligi 8. tamamlamıştı.

Kayserispor bu sezona da iyi başladı. Şota da düzeni değiştirmeyerek mevcut sistem üzerinden devam etti. Savunma yapan ve rakiplerin hatalarından faydalanmasını iyi bilen Kayserispor uzun süre zirve mücadelesi verdi. Bu süre zarfında Cangele'den ve Zaleyata'dan fazla yararlanamasalar da Hasan Ali Kaldırım, Serdar Kesimal, Mehmet Eren Boyraz, Furkan Özçal gibi oyuncular iyi oynadılar. Ancak son haftalarda istediği sonuçları almakta zorlanan bir Kayserispor vardı ki bir zamanlar Trabzon'un hemen ardındaki takım 4-5 haftada 10 puan geride kaldı.

Kayserispor oyun olarak Bursaspor ile benzerlik gösteren bir takım. Zaten bu takımın temellerini atan Ertuğrul Sağlam'dı. Ancak Bursaspor gibi şampiyonluğa oynayacak durumda değiller. Çünkü yarın öbür gün bu takım şampiyonluk potasına girdiğinde rakipler şampiyonluk adayıyla oynamanın bilinciyle savunmalarını katılaştırmaya başlayacaklar. Kayserispor'un bu gibi takımlar karşısında işi çok zor olur. Bursaspor da zaman zaman bu tip zorluklar yaşadığında etkili duran toplarla goller bulup kilidi açıyor. Ancak Kayserispor duran top konusunda Bursaspor kadar başarılı değil. Bu yüzden şampiyonluk yarışına girdikleri zaman beraberlik sayılarının artacağını düşünüyorum. Ancak 10 puan geride kalmış bir Kayserispor'un kupadan da elenmiş olmasından dolayı ligde Avrupa Ligi'ni kovalaması gerekiyor. Bunun için ligi en az 4.bitirmeli veya 5.bitirip kupa finalini ligde üstünde yer alan takımlardan ikisinin oynamasını beklemeli. Türkiye Kupası'nın şu anki görüntüsü itibariyle Kayserispor'a bir Trabzon-Bursa finali gerekecek gibi bir görüntü var.

Hiç yorum yok: