BİY

16 Ekim 2009 Cuma

Arjantin A Milli Futbol Takımı


Arjantin A Milli Futbol Takımı 2010 Dünya Kupası'na giderken bir hayli zorlandı. Doğrusu Dünya'nın dört bir yanındaki Maradona ve Messi hayranları da endişelendiler "Lan yoksa" diye başlayan cümlelerle. Neyseki Maradona yönetimindeki Arjantin takımı 2010'a katılmayı bir şekilde başardı.

Aslında iyi başlamıştı Arjantin elemelere. İlk 3 maçında galip gelmişti. Fakat daha sonra 5 maç galibiyete hasret kaldı. Bu da Alfio Basile'in görevinden istifa etmesine sebep oldu. Ardından takımın başına birçoklarına göre gelmiş geçmiş en iyi futbolcu Maradona geldi. Onun gelmesiyle yaşanan hava değişikliği takıma iyi etki etse de Bolivya maçında Maradona'nın takımı çok ağır bir kaza geçirdi. 6 gollü mağlubiyet takımın tüm dengesini alt üst etti.

İleriki maçlarda Arjantin çok büyük sıkıntılar yaşadı. Bu sıkıntılar Ekvador, Brezilya ve Paraguay maçlarında mağlubiyetlere sebep oldu. Arjantin, Kolombiya, Peru ve Uruguay maçlarında aldığı puanlarla aynı zamanda gruptaki fikstürün de yardımlarıyla Dünya Kupası'na gitmeyi başardı.

Takımın oyununa baktığımız zaman sahada ne oynadığı belli olmayan, ne yapmaya çalıştığı anlaşılamayan yetenekli futbolcular topluluğu görüyoruz. Topu alan kendi başına bir şeyler yapmaya çalışıyor. Kimi kendi kanadından kaptırıp gitmeye çalışıyor ama yardım alamıyor, kimi topu alıp 5 kişiyi çalımlamaya kalkıyor. Savunma zaten ayrı bir tartışma konusu. Ne kademe anlayışı var ne bir organizasyon var. Sadece defans oyuncularının kör dövüşü gibi mücadelesi var. Ama herşeye rağmen Arjantin'in iyi de oynasa kötü de oynasa G.Afrika'ya gitmesi herkesin hayrınadır.

Tabi Arjantin oraya gidiyor ama bu futbolun çok üstüne çıkmaları lazım. En azından çeyrek finale kadar gitmeliler. Gitmeliler ki Arjantin'i doya doya izleyebilelim. 2002'deki gibi 3 maç için o kadar yolu çekmeye değmez. Ayrıca ümit ediyorum ki Maradona yazının başındaki resimi bir de teknik direktör olarak çektirmeyi başarabilir. İmkansızmış gibi gözükse de.

Hiç yorum yok: