BİY

22 Ekim 2009 Perşembe

Şampiyonlar Ligi 3. Hafta

Şampiyonlar Ligi'nde 3. hafta geride kalırken birçok grupta da karışıklıklar çıkmaya başladı. Başaltı takımlar seribaşlarını bir hayli zorlayacak, belli oldu. Zürih gibi Debrecen gibi APOEL gibi Maccabi Haifa gibi zayıf takımlar olsa da yine de önceki senelere nazaran daha çekişmeli grup maçlarına şahit olacağız gibi son 3 maçlarda.



A grubunda 3. torbadan gelen Bordeaux takımı Bayern'i yenip liderliğe yükselmeyi başardı. 4. maçta Almanya'da Bayern'e yenilmemeyi başarabilirlerse gruptan çıkma adına çok önemli bir adım atmış olacaklar. Bu arada dün akşam oynanan maçta da 2 penaltı kaçırdıklarını belirtelim. Bayern de 9 kişi kaldı. Juventus ise dün akşama kadar galibiyete ulaşamamıştı. Maccabi ile arka arkaya iki maç oynamaları onlar için bir fikstür avantajı olabilir. Eğer Bayern Bordeaux'yu yenemezse Juventus da deplasmanda Haifa'yı yenerse son 2 maç öncesi Bordeaux ile birlikte ciddi bir avantaj yakalayabilirler. Tabi kritik bir Fransa deplasmanı var onlar için.

Beşiktaş'ın da grubu olan B grubunda 3'te 3 yapan 4 takımdan biri olan Manchester United 2 hafta sonra gruptan çıkmayı matematiksel olarak garantileme şansına sahip. CSKA'yı yenerlerse Beşiktaş da içerde Wolfsburg'a yenilmezse Manchester liderliği de garantilemiş olacak. Manchester'ın liderliği garantilemesi ve kendilerinin yoğun maç trafiği düşünüldüğünde Beşiktaş'ın avantajına olabilir. Beşiktaş için içerdeki Wolfsburg maçı çok kritik olacak. Alınacak 3 puan altın değerinde. Hem de 24 ayar.

C grubunda 6 puanlı iki takım var. Ac Milan ve Real Madrid. Görünen o ki Marsilya kendisinden beklenen sürprizi gerçekleştiremeyecek. Milan ve Real'in bir sürprize izin vereceklerini zannetmiyorum.

D grubunda 3'te 3 yapan bir diğer takım Chelsea var. Onları da 6 puanlı Porto takip ediyor. Atletico ve APOEL'in puanları 1. Tablo herşeyi anlatıyor zaten üstüne uzun uzun yazmaya gerek yok. İnsan Atletico Madrid'in durumuna üzülüyor doğrusu.



E grubu karışan gruplardan bir tanesi. Grubun favorisi Liverpool zor durumda. Lyon ise 3'te 3 yapan 3.takım Şampiyonlar Ligi'nde. Lyon'un ardından 2.sırada Fiorentina var. Liverpool ise 3 puanda kaldı. 4.maçlarda Liverpool Lyon deplasmanına gidiyor. İşleri kolay değil. Bir beraberlik bile alsalar Fiorentina içerde Debrecen'i yendiğinde aradaki fark 5'e çıkacak. Daha sonra Fiorentina ile Lyon Floransa'da berabere kalsa, Liverpool da Debrecen'i deplasmanda yense aradaki fark 3'e inecek. Bu durumda Liverpool'un Fiorentina'yı ikili averajda geçmesi gerekebilir son maçta. Bu da 3 farklı bir galibiyet demek ki çok kolay değil. Liverpool'un üst tura çıkma ihtimali düşük görünüyor.



Kuralar çekildiğinde F grubundaki iki takım Rubin Kazan ve Dinamo Kiev'in çok şanssız olduğu düşünülüyordu. Barcelona ve İnter ile mücadele etmeleri birçok insana göre imkansızdı. Fakat İnter henüz galibiyetle tanışamadı ama mağlubiyetle de tanışmadı. Barcelona ise kendi sahasında mağlup oldu. Kuralar çekildiğinde belki de akıbeti en net olarak görülen grup Şampiyonlar Ligi'nin bu seneki en karışık grubu oldu. Benim tahminim hala Barcelona ve İnter'in gruptan çıkacakları yönünde. Ancak bu iş o kadar kolay olmayacak.



G grubunda 3'te 3 yapan 4. takım Sevilla var. Bu grup zaten Şampiyonlar Ligi'nin gelmiş geçmiş en kıytırık grubu. 1. torbadan Sevilla geldi. Tamam iyi takım ama aynı torbadaki diğer takımlara baktığınız zaman 1-2 gömlek aşağıda. Glasgow Rangers çok iyi bir takım olmamasına rağmen değişen ön eleme sistemi sayesinde 2.torbaya girdi. Stuttgart bu sene çok kötü durumda. Unirea Urziceni ise kendisi için lokum gibi bir gruba düştü. 1 galibiyet 1 beraberlik almayı başarabilirlerse grubu 2. bile tamamlayabilirler.

Son grubumuz H grubu. Bu grubun liderliğinde bir anormallik yok. 3 maçta alınan 7 puan gayet normal Arsenal için. Grubu lider bitireceklerdir. Olympiakos ise 6 puanda. Az Alkmaar'ın 2 Standart Liege'in 1 puanı var. Olympiakos kendi evinde 2 maç oynadı ve kazandı. İçeride tek maçları kaldı o da grubun favorisi Arsenal'le. Belçika ve Hollanda deplasmanlarına gidecekler ki direkt rakibi olan iki takımla deplasmanda karşılaşacak. Yani anlayacağınız Olympiakos'un grup ikinciliği zorlu yollardan geçiyor. Ama puan olarak ciddi avantajları var.

İlk paragrafta da belirttiğim gibi bu sene (ve hatta bundan sonraki seneler için de aynı şey geçerli) Şampiyonlar Ligi'nde zayıf takımlar olsa da Bordeaux, Lyon, Fiorentina, Rubin Kazan ve Dinamo Kiev gibi takımlar sayesinde çekişmeli grup maçları da izliyoruz. Son olarak da bir kehanette bulunayım. Yarı finalde en az iki İngiliz takımı olur bu sene. Tabi buna kehanet denirse.

Hiç yorum yok: