BİY

7 Ekim 2009 Çarşamba

Fatih Tekke Sonunda İsyan Etti


Her milli takım maçı öncesi kadro açıklandığında kadro ile ilgili tartışmalar başlar ( Bu hafta hariç ). "Şu niye yok bu niye yok diye?" Başta Trabzonsporlular olmak üzere Anadolu kulüplerinin taraftarları da milli takım kadrosunun yarısının Fenerbahçe ve Galatasaray'dan oluşmasını eleştirir. Haklı oldukları noktalar da vardır elbet. Örneğin daha İstanbul'a geleli 3 ay olan bir futbolcu takımında iki maç arka arkaya oynayıp milli takıma seçilince haliyle sinirlenirler. Onlara göre o takımların formasını giymek yeterlidir milli takıma seçilmek için.

Fatih Terim egosu yüksek olan bir insan. Öyle ki 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası öncesi medya ile yaşadığı gerginlikleri hepimiz biliyoruz. Bunların yanı sıra kadro tercihleri de hep tartışmalı oldu. Takımında oynamayan futbolcuları çağıran, iyi performans gösteren bazı oyuncuları hiç çağırmayan, bir maç iyi oynadı diye hemen o oyunucuyu milli takıma çağıran bir seçici profili çizdi bugüne kadar. Bu da en çok Trabzonsporluları kızdırdı.

Fatih Tekke zaman zaman, Gökdeniz ise çoğu zaman iyi oynuyor Rusya liginde. Sıkı takip etmiyoruz tabi. Haberlerden öğrendiklerimiz falan. Ama Gökdeniz Şampiyonlar Ligi'nde oynuyor işte. Hatta iki maçlık değerlendirme yapacak olursak bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynayan en başarılı Türk. Öte yandan Fatih Tekke Zenith ile UEFA Kupası'nı kazandı. Final maçında iyi oynadı, asist yaptı. Fakat milli takım kadrosunda yoktu Euro 2008'de. Onun yerine Mevlüt vardı. Sadece Portekiz maçında oynayan onda da bir halt edemeyen. Ayrıca sağlıklıyken küstürülen Yıldıray'ı da unutmamak lazım.Bunlar Fatih Terim'in kadro tercihleri ile ilgili birkaç örnek. Tabi hocanın kararlarına da saygı göstermek lazım. Her teknik direktör istediği futbolcularla çalışmak ister ve Fatih Terim de zamanında istediğini çağırmıştır. Bunların bazen milli takımın âli menfaatleriyle ters düştüğü de olmuştur.

Fatih Tekke herhalde milli takım kötü etkilenmesin diye bu zamana kadar konuşmamıi Ama o da birçok insan gibi milli takımın şansının kalmadığına inanıyor olacak ki açmış ağzını yummuş gözünü. Adaşına soruyor niye milli takıma alınmadığını. Artık bu haberden sonra Fatih Terim'in çıkıp doğru düzgün bir cevap vermesi farz oldu. Öyle yuvarlak laflarla değil. Nedenleriyle açıklayarak...

Bu da Fatih Tekke ile ilgili haberin linki:

Hiç yorum yok: