BİY

23 Ekim 2009 Cuma

Steaua Bükreş 0-1 Fenerbahçe


Maç öncesi beklentim Fenerbahçe'nin bu maçtan herhangi bir başarılı sonuç alamayacağı yönündeydi. Fakat futbol sürprizler oyunu boşuna söylenmiş bir laf değil işte. Bazen hiç ummadığınız sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Yanıldığımı kabul ediyorum.

Maçi iki bölümde incelemek lazım. 1.bölüm 0-1 olana kadar. Bu bölümde iyi olan taraf Fenerbahçe idi. Orta sahada iyi mücadele eden, basan, koşan ve bunun sonucunda da üstünlük kurmayı başaran Fenerbahçe vardı. Bunda Steaua Bükreş'in kötü oyunun da etkisi oldu. Arada Steaua Bükreş pozisyonlara girse de bunlar tamamen Fenerbahçeli oyuncuların basit hatalarından kaynaklandı. Fenerbahçe ise Andre Santos ile girdiği net pozisyonlarda golü bulabilseydi daha erken öne geçebilirdi. 59'da Kazım'ın golüyle Fenerbahçe öne geçince işin rengi değişmeye başladı.

Golden sonra Steaua Bükreş canlandı. Oyunda üstünlüğü ele geçirdi, ofansif gücünü artırmaya çalıştı. Zaman zaman tehlikeli de oldu. O dakikalarda üst üste 3 pas yapamayan bir Fenerbahçe, bir topu direkten dönmüş Steaua vardı sahada. Doğrusunu söylemek gerekirse Fenerbahçe'nin bu şekilde devam ederek skoru koruması pek mümkün değildi. Daum da bunu görmüş olacak ki oyuna Vederson'u alarak orta sahada daha çok top tutulmasını sağladı. Yalnız çıkan adam Özer değil de Andre Santos olsaydı daha doğru bir değişiklik yapılmış olacaktı. Daha sonra Selçuk ve Ali Bilgin de girince Steaua baskısı biraz azaldı ve Fenerbahçe deplasmandan 3 puanla dönmeyi başardı.

Fenerbahçe'de Semih,Güiza ve Alex'in yokluğunda Kazım ileri uçta çok başarılı işler yaptı. İyi futbolunu attığı golle taçlandırdı. Emre ve Cristian da iyi oynadılar. Fenerbahçe bu deplasmanda aldığı 3 puanla gruptan çıkma konusunda ciddi bir adım attı. İçeride oynayacağı maçları da kazandığında toplamda 12 puana ulaşılacak ki böyle bir şey gerçekleşirse Fenerbahçe grup lideri olarak gruptan çıkacaktır.

Hiç yorum yok: