BİY

23 Ekim 2009 Cuma

D-Smart vs Digitürk


D-Smart ile Digitürk arasında D-Smart kurulduğundan beri ciddi bir rekabet var. Hatta öyle ki Turkcell Süper Lig yayın ihalesi devam ederken D-Smart yetkilileri ortaya astronomik rakamlarla çıkıp sözleşmenin 2010'da biten sözleşmenin yenilenmesini talep etmiş ilk kurşunu sıkmıştı.

Bu akşamki Steaua Bükreş-Fenerbahçe maçıyla bu kavga ayyuka çıktı. Maçın şifresiz yayınlanıyor olması ve TNT kanalının Digitürk'te mevcut olması işleri karıştırdı. D-Smart sürekli başka dijital platformlarda maçın izlenemeyeceğini söylese de Digitürk kullanıcıları maçı şifresiz izledi.

Mantık olarak baktığınız zaman DYH Şampiyonlar Ligi'nin de yayın haklarına sahip. Şampiyonlar Ligi maçlarının da dijital platform hakları D-Smart'a ait. Ama Star TV Digitürk'ün de bünyesinde bulunan bir kanal ve Şampiyonlar Ligi maçları yayınlandığında Digitürk üzerinden de bu maçlar izlenebiliyor. Pekala bu maç da Digitürk'ten izlenebilir.

İkincisi de TNT'nin web sitesindeki ifade. Bu akşamki maçın tanıtımı yapılırken seçenekler arasına Digitürk de konulmuş durumda. Yani orada izlenebileceği söyleniyorken hala neyi savunuyorsunuz kardeşim? Adama sorarlar "Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?" diye.

Sonuç olarak bunların kavgaları bitmeyecek. Hele siz 3 ay sonra yapılacak Turkcell Süper Lig yayın ihalesinde görün bunları. Birbirlerine girecekler. Gazetelerinde, televizyonlarında birbirlerine çemkirecekler. İşte asıl kapışma o zaman yaşanacak.

Hiç yorum yok: