BİY

1 Ekim 2009 Perşembe

Manchester United 2-1 Wolfsburg


Bayern Münich-Juventus maçı varken bu maçı yayınladığı için Star'a kızsam da daha sonra Wolfsburg'un golcü kimliğinden ötürü bu maçın tercih edilmesi isabetli oldu diye düşündüm. Zaten o maçta gol de olmadı. Fakat İlker Yasin'in bunu düşündüğünü hiç zannetmiyorum.

Maça iyi başlayan takım Wolfsburg'du. Hatta şok bir golle öne geçmeleri an meselesiydi. Fakat ellerine geçen fırsatları değerlendiremediler ve sonraki dakikalarda Manchester üstünlüğü ele geçirdi. Özellikle Owen'ın yerine giren Berbatov'un da etkili olmasıyla Manchester United gol pozisyonlarına girmeye başladı. Fakat onlar da Wolfsburg gibi fırsatları değerlendiremediler ve ilk yarı 0-0 bitti.

İkinci yarı da aynı ilk yarı gibiydi. Tek farkı gollerin bu yarıda olmasıydı. Wolfsburg ikinci yarıya da Manchester'a nazaran daha iyi başladı. Nitekim Dzeko ile öne de geçtiler. Bu gol Manchester'ı uyandırdı ve Wolfsburg üzerinde ciddi bir baskı kurdular ve bu baskı şansın da yardımıyla atılan bir gol getirdi. 1-1'den sonra Manchester'ın baskısı ikinci gole kadar devam etti. İkinci golden sonra Wolfsburg yeniden saldırmaya çalışsa da gol atmaya muvaffak olamadı ve maç 2-1 sona erdi.

Manchester United maçı belki zor kazandı gibi gözüküyor ama 90 dakikanın yarısından fazlasında iyi futbol oynadı ve bence galibiyeti hak etti. Wolfsburg da bu akşam oynadığı futbolla grup ikinciliği konusunda CSKA ve Beşiktaş'a göre daha iddialı olduğunu gösterdi.

Hiç yorum yok: