BİY

21 Ekim 2009 Çarşamba

Wolfsburg 0-0 Beşiktaş


Beşiktaş Wolfsburg deplasmanından 1 puanla dönmeyi başardı. Doğrusu maçtan önce Beşiktaş'ın bir hezimet yaşayabileceğini düşünüyordum. Malumunuz rakip Wolfsburg çok golcü bir takım. Fakat beklentilerin doğrultusunda bir oyun oynanmış olsa da sonuç beklenildiği gibi olmadı.

Maç tempolu başladı. Açıkçası Beşiktaş'ın bu tempoya dayanabileceğini düşünmüyordum. Fakat Beşiktaş gücünün yettiği ölçüde Wolfsburg ile mücadele edebildi. Hatta zaman zaman rakip kalede tehlikeli olduğu da görüldü. Ancak Wolfsburg her geçen dakika tempoyu artırdı fakat golü bulamadı. Bunda Ferrari'nin iyi oyunun da etkisi oldu. Sanırım Mehmet Demirkol'un Ferrari hakkında yanıldığını kabul etmesi gerekiyor. Belki kendisine verilen paralar çok yüksek olabilir ancak Gökhan Zan'dan fersah fersah üstün bir futbolcu olduğunu gösterdi.

İkinci yarının ilk yarıdan fazla bir farkı yoktu. Yine hücum eden taraf Wolfsburg'tu. Fakat çok net gol pozisyonlarına giremediler ilk yarıdaki gibi. Üzerlerinde bir panik de vardı. Ayırca uzun toplarla oynamaları da Beşiktaş'ın ekmeğine yağ sürdü. 77.dakikada Grafite'nin de atılmasıyla Beşiktaş'ın 1 puanı alması daha da kolaylaştı. Geri kalan dakikalar zaten Beşiktaş için çok zorlu geçmedi.

Beşiktaş belki iyi futbol oynamadı ama futbolun temel doğrularını uyguladı Ekrem'in orta sahada oynaması dışında. O da orta sahadaki defansif oyuncu sayısının 3'e çıkması içindi. Kenardaki adamın Uğur İnceman olması sebebiyle orda Ekrem Dağ tercih edilmiş olabilir. O yüzden Mustafa Denizli'ye bu sefer çok fazla bir şey söyleyemeyiz. Ancak başka bir noktadan çok fazla şey söyleyebiliriz. Maçtan önce kendisi hedefinin 1 puan olduğunu söyledi. Ben de diyorum ki; Aklın yeni mi başına geldi? Beşiktaş gibi takımlar için Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda alınan bir puan her zaman iyidir. Sen CSKA maçında bir puan için oynamayı akıl edebilseydin Beşiktaş'ın işi şimdi daha kolay olabilirdi. Wolfsburg ile deplasmanda berabere kalan CSKA ile ziyadesiyle kalırdı.

Hakem Roberto Rosetti bir kaç ikili mücadele dışında doğru kararlar verdi diyebiliriz. Grafite'nin gördüğü kırmızı kart da doğru gibiydi. Tabi İbrahim Kaş'ın abartısı da kırmızı kartta etkili oldu.

Sonuç olarak Beşiktaş deplasmanda çok önemli bir puan aldı ve grup üçüncülüğü için ciddi bir adım attı. Fakat bu bir puanın anlamlı olması İnönü'de alınancak 6 puandan geçiyor. Bunun da bilincinde olmak lazım.

Hiç yorum yok: