BİY

21 Aralık 2010 Salı

İlk Yarı Değerlendirmesi: Fenerbahçe


Fenerbahçe sezona Niang, Dia, Stoch gibi transferlerle başladı. Ancak Avrupa Kupalarından erken elendi. Ardından ise savunmaya saatli bomba Bilica yerine Yobo monte edildi.

Fenerbahçe zayıf rakipler karşısından kolay kazanırken ligin sağlam takımları karşısından galibiyet yüzü göremedi. Aynı zamanda ligin dişli takımlarıyla deplasmanlarda oynanan maçları da kazanamadı. Bu takımın 90 dakikalık fizik kondisyona sahip olmamasından kaynaklanıyor. Yalnız şunu belirtmekte fayda var. Bu Aykut Kocaman'ın çözmesi gereken bir sorun olsa da bu sorun Fenerbahçe'de 3-4 yıldır var. 2006'da Daum ayrıldıktan sonra takım son dakikalarda maç kazanmaya değil maç kaybetmeye başladı. Gelen hocalar da bu sorunu bir türlü çözemediler.

Fenerbahçe'nin bir başka sıkıntısı da bazı oyuncular çok iyi oynarken bazıları hiç oynamıyor. Alex, son haftalar hariç Niang, Emre, Gökhan Gönül, zaman zaman çok top kaybı yapsa da Mehmet Topuz, Yobo ve kaleci Volkan iyi oynarlarken diğer oyuncular vasat bile oynamadılar. Böyle olunca da iyi oynayan oyunculardan biri olmadığında sıkıntı yaşamaya başlıyorsunuz. Aykut Kocaman da Stoch, Dia ve Andre Santos gibi oyuncuların performanslarını artıracak işleri tercih etmiyor.

Fenerbahçe bana göre ligin şu an için en kaliteli kadrosuna sahip. Şu an için diyorum çünkü Beşiktaş'ın devre arası transferlerinden sonra işler değişebilir. Bu kadroya rağmen şampiyonluk için transfere ihtiyaç varsa o zaman daha başka problemler var demektir. Ben ikinci yarıda Fenerbahçe'nin 9 puanlık farkı kapatabileceğine pek ihtimal vermiyorum. Geçen sene de ihtimal vermezken 9 maç arka arkaya kazandı aslında. Ama şöyle bir gerçek var. Trabzonspor 2.yarıda ilk yarıdaki Fenerbahçe gibi oynasa ve 33 puan alsa Fenerbahçe de Trabzonspor'un ilk yarıda topladığı kadar puan toplasa 75-75 eşitlenirler. Trabzonspor'un 33'ten daha fazla puan alacağını varsayarsak Fenerbahçe'nin de 42'de fazla puan toplaması gerekir. Fenerbahçe 2.yarıda 42 puan toplayabilir mi? Bence zor.

2 yorum:

coskun dedi ki...

85-84 hesabi yanlis olmus. Yazdigin senaryoda 84-75 FB Trabzonu gecer.

ilquer dedi ki...

Hahahaha ewt ama 84-75 de yanlış. Trabzon da 75 olur. 42+33=75.