BİY

30 Ekim 2009 Cuma

Komik Olmayın !!!



Yine bir Fenerbahçe-Galatasaray derbisinden oynadıktan sonra maçta yaşananlar yüzünden tartışmalar bitmek bilmiyor. Fakat durum bu kez biraz daha farklı. Galatasaray tarafından "Fenerbahçe'nin oyununa geldik." gibi bana göre komik iddialar geliyor. Özellikle Rijkaard ve Keita'dan.

Bu iki insan "Fenerbahçe'nin oyununa geldik" gibi açıklamalar yaptılar. Ya arkadaş! Fenerbahçe'nin maçı kazanmak için ortamı germeye ihtiyacı mı var? Daha önce 9 kere yenmiş zaten niye uğraşsın ki böyle şeylerle. Maçtan önceki kavga tamamen spontane gelişen bir olay. Belki o olay sinirlerini bozmuş olabilir futbolcuların. Ama tribün olayları ilk defa olmuyor. Sen buna oyuncularını hazırlayamadıysan senin kabahatin demektir. O yüzden böyle "Fenerbahçe'nin oyununa geldik" gibi şeylere girmeyin. Komik oluyorsunuz. Haldun Üstünel'in açıklamaları ise sadece sistemin bir gereğidir. O zırvaların üzerinde durmak abesle iştigal olur.



Cezalara gelince... Maçtan önceki hadisenin başrol oyuncuları Cristian ve Arda'ya herhangi bir ceza gelmemiş olması enteresan. Bilica ve Keita'nın cezaları da normal. Seyircisiz oynama cezası ise bana göre 3 maç olmalıydı. Neden bana göre diyorum? Hatırlayanlar vardır. Şampiyonlar Ligi'nde Roma-Dinamo Kiev maçı vardı. Hakem Anders Frisk'in başı yarılmıştı. O maçtan sonra Roma'ya 3 maç seyircisiz oynama cezası verilmişti. Bu olay düşünüldüğünde ceza 3 maç olabilirdi. Ama hafifletici sebepler de var. Sonuçta orada yapılan saldırı aslında direkt hakeme değil. Biraz "Kim vurdu?"'ya gitti Tarık Ongun.

Sonuç olarak verilen cezalar da çok anormallik yok. Kalkıp yaygara yapmaya da gerek yok. Ayrıca Tahkim'in sanki mecburmuş gibi cezalarda indirime gitmesine de gerek yok.

2 yorum:

koala dedi ki...

birinin kafasını yarmak nasıl hafifletici bir sebep olabilir. ya da bu nasıl bir savunmadır, "aslında hakeme atılmak istenmedi, galatasaraylı futbolculara atıldı". hakikaten komik...

ilquer dedi ki...

Ben onu Roma-Dinamo Kiev maçını örnek göstererek söyledim. Orada direkt olarak saldırı Frisk'e yapıldı. Zaten birinin kafasını yarmak hafifletici sebep değildir. Ama Keita'ya atılanı konuşacak olursak ceza 3 maç da olabilirdi. Ki bana sorarsanız orda Keita ya numara yaptı ya da başka bir şey geldi. Çünkü su bardağı yere çarptıktan sonra kendini attı. Maçta yaşananları gözönüne aldığımızda ceza ya 2 maç olacaktı ya da 3 maç. Bana göre cezalarda bir anormallik yok.