BİY

21 Mayıs 2009 Perşembe

2003 Juventus - 2009 Werder Bremen

Bu iki takımın ne alakası var diye düşünebilirsiniz. Şöyle izah edeyim.



2003 senesinde Juventus yarı finalde Real Madrid ile eşleşmişti. İlk maçı deplasmanda 1-0 kaybeden Juventus, rövanşta kendi sahasında 3-1'lik bir galibiyet almış ve Old Trafford'taki finalde Milan'ın rakibi olmuştu. Juventus finale çıkmıştı çıkmasına ama en önemli oyuncusu Nedved sarı kart görerek cezalı duruma düşmüştü. Maçtan sonra gözyaşlarını tutamamıştı. Juventus ise finalde Nedved'in eksikliğini fazlasıyla hissetmiş, Şampiyonlar Ligi'nin gelmiş geçmiş en sıkıcı finalinde kupayı penaltılarla Milan'a kaybetmişti.

Bu sene de Werder Bremen ilk maçta kendi sahasında Hamburg'a 1-0 yenildi. Rövanşta ise deplasmanda 3-2'lik bir galibiyet alarak finale geldi ama en önemli oyuncusu Diego cezalı duruma düştü. Bu akşamki finalde de Werder Bremen Diego'nun eksikliğini fazlasıyla hisseti ve kupayı Shaktar'a kaybetti.



Bu akşamki finalde Diego olsaydı muhtemelen Werder Bremen daha iyi bir futbol oynar belki kupayı kazanırdı. Tıpkı 6 sene önce Juventus'ta Nedved cezalı duruma düşmüş olması gibiydi. Ne ilginç bir tesadüfdür ki Diego gelecek sezon Juventus'ta oynayacak. Umarız muhtemel bir Şampiyonlar Ligi finalinde bu sefer cezalı duruma düşmez.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

güzel benzerlik, bravo!