BİY

22 Mayıs 2009 Cuma

Mustafa Denizli Tartışması


Geçen hafta NTV’de yayınlanan %100 Futbol programında Rıdvan Dilmen teknik direktörlerin galibiyet yüzdelerini istedi. Ertuğrul Sağlam’ın Beşiktaş ve Bursaspor başında çıktığı lig maçlarındaki galibiyet yüzdesi herkesten yüksek çıkınca Güntekin Onay itiraz etti ve “Ertuğrul Sağlam Beşiktaş başında Fenerbahçe ve Galatasaray deplasmanlarına çıkmadı çok doğru bir tespit değil” dedi.

Yine çarşamba akşamı NTV Spor’da yayınlanan Yenilsen de Yensen de programında bu bahis açıldı. Beşiktaş taraftarları da Güntekin Onay gibi itiraz etti ve Ertuğrul Sağlam’ın Beşiktaş’ı çalıştıracak kalibrede bir hoca olmadığını oynattığı futbolun büyük takıma yakışan bir futbol oynamadığını söylediler ve Mustafa Denizli’yi savunur cinsten laflar da ettiler. Sanki ilk 6 haftada lider aldığı takımı ilk yarı sonunda 6. yapan o değilmiş gibi. Programa e-mail göndermeyi de düşündüm ama sonra değmez diye vazgeçtim. Ama içimde ukte kalmasın diye de bu satırları yazma ihtiyacı hissettim.

Mustafa Denizli Methallist Kharkiv faciasından sonra takımın başına getirildi. Ertuğrul Sağlam’ın aksine savunmadan çok hücumu ön plana çıkardı. Beşiktaş çılgınca hücum eden bir takım olmaya başladı. Öyle ki Mustafa Denizli rakip tek forvet oynuyor diye savunmada iki kişi bırakıyor dizilişte bekleri öne çıkarıyor sözümona seyir zevki yüksek futbol oynatıyordu. Tabi bu seyir zevki yüksek futbolun sonu hüsran olmuştu. Mustafa Denizli’nin lider aldığı takım ilk yarıyı liderin 6 puan gerisinde 6. bitirdi.



Devre arasında Mustafa Denizli kehanetlerine başladı. Bu kehanetlerinin kimi tutsa da kiminde başarısız oldu 28. haftada ligde 2 takımın şampiyonluk yarışında olacağını bunlardan birinin Beşiktaş olacağını tuttursa da içerde oynayacağı için avantajlı olduğunu düşündüğü Fenerbahçe maçını kaybetti, Trabzonspor ile berabere kaldı. Galatasaray ile bu hafta oynayacak. Ayrıca ilk 6’daki takımların hiçbirini yenememesine rağmen takımı bugün lider oldu.

Tabi Mustafa Denizli kehanetlerde bulunurken boş durmayıp transfer de yaptı. Sakat olan Delgado’nun yerine Trabzon’a gitmek üzereyken Yusuf Şimşek’i transfer etti. Schalke’den de Fabian Ernst’i aldı. Bu iki transfer Beşiktaş takımına çok önemli katkı sağladı. Ayrıca Mustafa Denizli hatasından döndü ve takımı daha doğru oynatmaya başladı. Ama Beşiktaş’ın kaderi kendi ellerinde değildi. Rakiplerinin puan kaybetmesi gerekiyordu. Rakipler puan kaybetti ve Beşiktaş önündekilerden bugüne kadar sadece Ankaraspor’u yenerek lider oldu ki yendiklerinde aralarında 19 puan fark vardı.

Beşiktaş ilk 6 sıradaki takımların hiçbirini yenemese de hatta bazılarından puan dahi alamamış olsa da liderlik koltuğuna hakederek gelmiştir. Diğer rakiplerinin özellikle Fenerbahçe ve Galatasaray’ın adam gibi oynamayıp puan kaybetmesi Mustafa Denizli ve Beşiktaş’ın problemi değildir şansıdır! Ancak Beşiktaş’ın bu kadar kötü futbol oynanan ligde en iyi takım olması da övünelecek, marifet sayılacak bir şey değildir. Bilakis kendini kandırmaktır.

Tüm bu tartışmalardan çıkardığım sonuç ise insanlarımızın balık hafızalı olduğu gerçeğidir. İlk yarıda lider aldığı takımı 6. yapan bu hoca değilmiş gibi, şimdi aynı hocayı fezaya çıkarıyorlar.

Hiç yorum yok: