BİY

12 Mayıs 2009 Salı

Türkiye Kupası Finali


Fenerbahçe ve Beşiktaş yarın akşam İzmir'de kupayı kaldırmak için mücadele edecekler. Ben de maç öncesi iki takımın durumunu görmek için bu yazıyı yazmak istedim.

Beşiktaş her takım gibi çok enteresan bir sezon geçiriyor. Ligin ilk yarısını 6. sırada bitirmesine rağmen iyi bir seri yakalayarak liderliği ele geçirdi bu maç öncesinde. Beşiktaş'ın bu maç öncesinde liderliği yakalamasından dolayı bu maça yeteri kadar konsantre olamayabileceğini düşünüyorum. Ligde de herhangi bir sıkıntı yaşamamak için Beşiktaş'lı futbolcuların kırmızı kart görmememek için ayrı bir çaba göstereceğini düşünüyorum. Aynı zamanda Beşiktaş'ın bu sene lig ve kupada oynadığı resmi maçların tamamı dikkate alındığında ligin ilk 6 takımından sadece Trabzonspor'u grup maçlarında 1 kez yenebildiğini görebiliyoruz ki o maçın da nasıl kazanıldığı ortada.

Fenerbahçe ile Beşiktaş bu sezon ligde iki kez karşılaştı ve ikisini de Fenerbahçe kazandı. Beşiktaş 3. kez Fenerbahçe'ye mağlup olmak istemeyecektir. Bu da Beşiktaş için ekstra bir motivasyon kaynağı olabilir.

Fenerbahçe bu sezon büyük maçlarda iyi performans gösterirken aynı performası diğer maçlara yansıtamadı. Bu yüzden şampiyonluk yarışından uzak kaldı. Muhtemelen bu hafta matematiksel olarak da şampiyonluk şansı kalmayacak. Şampiyonlar Ligi'nde de hayalkırıklığına uğrayınca Fenerbahçe'de tek hedef 26 senedir alınamayan Türkiye Kupası kaldı. Üstünden bu kadar zaman geçmiş de olsa Türkiye Kupası'nı kazanmak Fenerbahçe'yi be sezon başarılı yapmaz. Anck bir teselli olabilir. Maça baktığımız zaman Fenerbahçe bu sezon kupada oynadığı maçları hiç kaybetmezken sadece 2 gol yedi. Ayrıca büyük maçlarda gösterdiği performansa bakıldığında zirvedeki takımlardan en başarılısı. Fenerbahçe'li futbolcuların iyi konsantre olması durumunda. Bu da Fenerbahçe için bir avantaj gibi gözüküyor.

Önceki seneler de Beşiktaş Fenerbahçe'ye genellikle ters gelen bir takım olsa da önce Sergen'in sonra da Tümer'in takımdan ayrılmasıyla Beşiktaş'ta Fenerbahçe maçlarını kazandıracak ekstra bir futbolcu kalmadı. Sergen ve Tümer takımdan ayrıldığından beri Fenerbahçe sadece bir kez yine bir kupa maçında bu kez yarı finalde Beşiktaş'a yenildi. O maça da Fenerbahçe yedek ağırlıklı bir kadro ile çıkmıştı. Aralarındaki son maçlar bu sezon büyük maçlarda aldıkları sonuçlar gibi etkenler dikkate alındığında sanki Fenerbahçe bir adım daha önde gibi gözükse de derbi maçın favorisi olmaz. Durum onu gösteriyor ki iki takımın da birbirine net bir üstünlük kuramadığı her iki tarafa da gidebilecek bir maç izleyeceğiz.

Hiç yorum yok: