BİY

7 Mayıs 2009 Perşembe

İlahi Adalet


Bu akşam aslında çok kötü ama aynı zamanda inanılmaz bir maç izledik Chelsea ile Barcelona arasında. Futbol olarak fazla bir şey vermese de son dakikada Barca'nın attığı gol maçı inanılmaz bir boyuta taşıdı.

Chelsea maça Essien'in attığı mükemmel gol ile başladı ve o andan itibaren golün üzerine yatma çalışmalarına başladı. Barcelona'nın her atağında 7 tane Chelsea'li futbolcu ceza sahasında hazır bekliyordu. Bu da zaten zorlu bir fikstürden gelen Barcelona'nın işini daha da zorlaştırıyor, futbol oynayan taraf Barcelona olsa da pozisyonlara giren Chelsea oluyordu. İlk yarıda verdiği kararlarla skandala imza atacağının sinyallerini veren hakem de ayrı bir tartışma konusuydu.

İkinci yarının da ilk yarıdan pek farkı yoktu. Barcelona topa daha çok sahip olan taraf olmasına rağmen kaleye şut çekmeme konusunda ısrar ediyor, Chelsea de kontra ataklarla girdiği pozisyonları cömertçe harcamaya devam ediyordu. Dakikalar 66'yı gösterdiğinde Barcelona'lı Abidal haksız bir biçimde kırmızı kart görüyor ve hakem skandal kararlarına başlıyordu. Daha sonra Pique'nin elle oynamasına hakem penaltı vermiyor bu sefer de Chelsea'nin canını yakıyordu. Dakikalar ilerledikçe ilerliyor ama oyunda pek bir değişiklik olmuyordu. Oyunda normal süre sona ermiş 4. hakem duraklamaları göstermişti. Chelsea finale çok yaklaşmıştı artık ama "atamayana atarlar" kuralı bir kez daha işledi. 90 dakika boyunca tek olumlu hareketi olmayan Daniel Alves ilk kez iyi bir orta yaptı. Seken topu Essien uzaklaştıramadı ve top Messi'nin önünde kaldı. Messi'nin pasında İniesta Barcelona'nın kaleyi bulan ilk şutunu çekti ve skoru 1-1 yaptı. Kalan dakikalarda bir tartışmalı penaltı pozisyonu daha olsa da skandal hakem Ovrebo Ballack'a aldırış etmedi ve maç 1-1 bitti.

Eğer o son dakikadaki gol olmasaydı "Şampiyonlar Ligi Adil mi?" başlıklı bir yazı yazacaktım. Çünkü sezon başından beri çok iyi futbol oynayan daha 4 gün önce Real Madrid'e deplasmanda 6 gol atmış bir takım sırf stoperleri ve Thierry Henry olmadığı için iki maçta 180 dakika savunma yapan bir takıma şansın da yardımıyla atılmış bir golle elenecekti. Üstelik o takım da çeyrek finalde Ronaldo'nun çok uzaklardan attığı bir golle turu geçen bir takımın rakibi olacaktı. O yüzden İniesta'nın attığı gol bu maç için olmasa da genel anlamda ilahi adaletin tecellisini sağlamıştır. Her takımın olduğu gibi bazen Barcelona'nın da kötü oynayarak kazanmaya hakkı vardır.

Hiç yorum yok: