BİY

26 Mayıs 2009 Salı

Küme Düşen Lejyonerler

1- Tuncay Şanlı Middlesbrough:



Middlesbrough takımı tıpkı West Bromwich gibi küme düşmesi sürpriz olmayan bir takım. Bu kadar kötü futbol oynayarak kümede kalmaları açıkçası mucize olurdu. Tuncay Şanlı'nın ve Stewart Downing'in çabaları Middlesbrough'yu kurtarmaya yetmedi. Aslında geçen sene de bu takım küme düşebilirdi ama puan almalarının beklenmediği maçlarda puanlar alarak kümede kalmayı başarmışlardı. Papaz bu kez pilav yemedi ve Championship'in yolunu tuttular. Fakat Tuncay ve Downing için aynı şey geçerli olmayacak gibi gözüküyor.

2- Ersen Martin Recrativo Huelva:



Recrativo Huelva da tıpkı Middlesbrough gibi vasat bir takım. Hafızam beni yanıltmıyorsa geçen sene tüm sezonu küme düşme potasının içinde geçirmelerine rağmen son hafta işler istedikleri gibi gitmiş kümede kalmışlardı. Fakat bu sene o kadar şanslı değillerdi. Açıkçası küme düşmesi gereken bir takımdı öyle de oldu. Ersen Martin'e gelince zaten doğru dürüst oynamıyordu. Hatta hocasıyla problem yaşayıp bir ara kadro dışı bile kalmıştı. Belki kendisini seneye bir Anadolu takımında görebiliriz.

3- Çağdaş Atan Energie Cottbus:



Aslında Energie Cottbus küme düşmedi. Bu sene değişen sistem sayesinde alt ligden gelen üçüncü takım ile play-out oynayacaklar. Energie Cottbus takımını değerlendirecek olursak düzenli olarak her sene kümede kalma mücadelesi veren bir takım olduklarını söyleyebiliriz. Kendimi bildim bileli bu takımın bir kere Avrupa kupalarına gitmek için uğraştığını göremedim. Çağdaş ise aslında bu sene dikkat çeken lejyonerlerden biri oldu. Energie Cottbus gibi vasat, en iyi derecesi 41 puanla 13. sıra olan bir takıma 2 gol kazandırdı. Bakalım play-out maçlarında takımı kümede kalabilecek mi?

3 tane lejyonerden 2 tanesi küme düştü bir tanesi şansını son maça taşıdı. Bu oyuncuların istikballerine baktığımızda ise sadece Tuncay'ınki parlak gözüküyor. Açıkçası o da bize yeter. Diğerleri milli takımda oynamıyor zaten.

Hiç yorum yok: