BİY

22 Mayıs 2009 Cuma

Kongre Öncesinde Fenerbahçe


24 Mayıs Pazar günü Fenerbahçe Spor Kulübü olağan kongresi var ve bu kongre uzun yıllar sonra çok adaylı bir kongre olacak. Kongre öncesinde muhalefet kanadından yükselen çeşitli iddialar var. Bunlar 11 yılda 4 şampiyonluk başarı değil, Fenerbahçe ekonomik anlamda bahsedildiği kadar güçlü değil falan filan.

Ben ne muhasebeciyim, ne ekonomist, ne de kongre üyesi. O yüzden kulübün hesaplarını gelir gider durumunu bilemeyeceğim için Fenerbahçe’nin ekonomik durumu ile ilgili bir şey söyleyemem. Tesisleşme konusunda zaten muhalefetin bir eleştirisi olmadığı için o topa girmek de gereksiz. Geriye kalıyor sportif başarı.

Fenerbahçe Kulübünü komple bir spor kulübü olarak ele alacak olursak amatör branşlarda 100.yıl ile birlikte gelen ve devam eden bir başarı var. Fenerbahçeli sporcular hemen hemen katıldıkları tüm turnuvalarda önemli başarılar elde ediyorlar. Ama hiç bir taraftar kürekte ya da yüzmede ya da atletizmdeki başarılarla övünmediği gibi muhalafet de bu konularda zaten bir yorum yapmıyor. Zaten amatör branşlarda başarılı da olunsa başarısız da olunsa kongrelerde pek esamesi okunmuyor. İş dönüp dolaşıp futbol takımının yaptıklarına geliyor.

11 yıllık süreçte Fenerbahçe 4 tane şampiyonluk kazanmış. Bu sürede Galatasaray’ın 6, Beşiktaş’ın ise 1 şampiyonluğu var. Aziz Yıldırım’ın başkan olduğu 15 Şubat 1998’den 17 Mayıs 2000’e kadar geçen sürede tarihin en iyi Galatasaray’ına karşı mücadele edildiği düşünülürse ilk 3 senede şampiyonluk gelmemesi şimdi çok normal geliyor. Bugün hiçbir Fenerbahçeli “Eğer ben başkan olsaydım 1998-2000 arasında şampiyon olurduk.” diyemez. Geriye kalan 8 sezonda ise Fenerbahçe 4 şampiyonluk almış oluyor. Bu da Fenerbahçe’yi sportif anlamda başarısız yapar mı? onu da muhalefete sormak lazım. Ayrıca geçen sene Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynamış, 2006’da da son hafta şampiyonluğu kaybetmiş bir takım var. Öncelikle muhalefetin 11 yılda kazanılan 4 şampiyonluğu yeterli görmeyip Fenerbahçe’nin en az kaç kez şampiyon olması gerektiğini açıklaması lazım. 11 yılda 4 şampiyonluk başarı değil deyip kestirip atmak kolay.



Şadan Kalkavan’ın adaylığı mutlaka çok önceden planlanmıştır. Yalnız planlamayı kendilerinin ne yapacakları üzerine değil Aziz Yıldırım’ın neleri yanlış yaptığı üzerine kurmuşlar ki Aziz Yıldırım adaylığını açıklayınca aday oldu. Bugüne kadar ben şunu yapacağım ben bunu yapacağım diye bir şey duymadım kendisinden. Hep Aziz Yıldırım’ın hatalarından bahsetti.

Aziz Yıldırım ilk geldiği zamanlar çok büyük yanlışlara imza atmıştı. Son senesinde de çok büyük yanlışlar yaptı. Kendi ihtirasları uğruna Fenerbahçe’yi kurban etti. Juan Figer diye bir adama takıldı sürekli bu adamın oyuncularını transfer edip durdu. Artık bu işlerden vazgeçmesi lazım. Avrupa’da tarihin en başarılı sezonunu yaşatan hocayı gönderdi. Bu kadar yanlış yapılınca da sonuç hüsran oldu.

Aziz Yıldırım mı, Şadan Kalkavan mı? diye düşünürsek, dışarıdan Aziz Yıldırım’ın daha mantıklı bir seçim olacağı gözüküyor. Ama Şadan Kalkavan daha aday olmadan gizli kapaklı bir şekilde organize olduysa işin rengi değişebilir. Açıkçası bu işi bu hale Aziz Yıldırım soktu düzeltirse yine kendi düzeltir gibi gözüküyor.

Hiç yorum yok: