BİY

14 Mayıs 2009 Perşembe

Volkan Babacan Tartışması


Aragones dün akşam tüm kupa maçlarında olduğu gibi finalde de Volkan Babacan'ı oynattı kalede. Tabi Beşiktaş 4 gollü bir galibiyet alınca ve Volkan da hatalı goller yiyince Aragones'in bu tercihi bir çok kişi tarafından yanlış bulundu. Tabi sonuca göre konuşacak olursak Volkan Babacan'ın oynaması hata demek kolay. Peki ya sonuca bakmadan aynı şeyi söyleyebilir miyiz?

Volkan Babacan tercihini iki şekilde incelemek lazım. İlk olarak bu maçın özelinde inceleyelim. Fenerbahçe bu sezon ligde ve Avrupa'da çok başarısız bir performans gösterdi. Galatasaray ile berabere kalınca şampiyonluk yarışından koptu. 22 Nisan'daki yarı final rövanş maçından sonra da ligi tamamen bıraktı. 22 Nisan'dan sonra Fenerbahçe'ye mensup kim varsa ister yönetici olsun ister futbolcu her fırsatta bu seneki hedeflerinin kupayı almak olduğunu belirttiler ve ister istemez camiada bir beklenti oluşturdular. Bu beklentilerin üstüne kupanın 26 yıldır kazanılamamış olması rakibin de Beşiktaş olması eklendiğinde futbolcuların üzerindeki baskı daha da arttı. Volkan Babacan'ın daha önce buna benzer bir maç oynamadığı için bu baskıyı kaldırabilmesi çok kolay değildi. Nitekim kaldıramadı da.

Öte yandan genel olarak bakacak olursak tek maç üzerinden bir kupa finali oynuyorsunuz ve maçın her türlü beraberlikte uzatmalara hatta penaltılara gitme durumu var. Maçın penaltılara gitmesi durumunda yeterli tecrübeye sahip olmayan bir kaleci ile başarılı olmanız %70-80 rakip takım oyuncularının beceriksizliklerine bağlı olur. Bu açıdan bakıldığından da Volkan Babacan hatalı bir seçimdi denilebilir.

Uzun lafın kısası Aragones dün bir çok hata yaptı. Bunlardan biri de kalede Volkan Babacan'ın oynamasıydı. Şunu çok rahat söyleyebiliriz ki Volkan Demirel o ilk golü yemez Beşiktaş ilk yarıda biraz zor öne geçerdi. Fenerbahçe yediği o gol yüzünden rakibine oranla daha iyi oynadığı ilk yarıyı önde kapayamadı. Daha sonra da Aragones çok güzel saçmaladı.

Hiç yorum yok: