BİY

18 Mayıs 2009 Pazartesi

Konyaspor Düşsün

Ligde son haftalara girerken kümede kalma mücadelesi de iyice kızıştı. Büyük takımların özellikle Fenerbahçe ve Galatasaray'ın puanları cömertçe dağıtması kümede kalma barajını da yükseltti. Ligin bitimine 2 hafta kala 16. sıradaki takım 35 puanda. Kalan 2 haftada barajın 38-40 puan civarında olacağını söylemek zor değil.

10. sıradaki 39 puanlı Eskişehir'den 16. sıradaki 35 puanlı Konyaspor'a kadar her takımın küme düşme ihtimali var. 40 puanlı Ankaraspor'un matematiksel olarak küme düşme ihtimali bulunsa da Ankaragücü-Denizli, Antalya-Ankaragücü maçları olduğundan 7takımın birden Ankaraspor'u geçmesi mümkün değil.



Eskişehirspor kendi çapında önemli bir Anadolu takımı. Kendi taraftarı olan camiası olan önemli bir takım. Uzun yıllar sonunda bu sene tekrar Süper Lig'de mücadele etme fırsatı buldular. Ayrıca kendi taraftarı olan da bir camia. Gerek oynadıkları futbol gerek şehir bakımından ligde olması gereken bir takım. Bu hafta içerde Trabzon son hafta da deplasmanda Gaziantepspor ile oynayacaklar. Trabzon'a içerde yenilseler bile iddiasız Antep'i yenip ligde kalmalarını umuyorum.



Büyükşehir Belediyespor son haftalarda aldıkları puanlarla kendilerini düzlüğe çıkardı. Son 3 maçta aldıkları 9 puanla 39 yaptılar ve fikstürleri de kolay. Haftaya küme düşmüş Kocaelispor'a konuk olacaklar. Son haftada UEFA Avrupa Ligi şansı zora giren Bursaspor ile oynayacaklar. Cıvıtmazlarsa kümede kalırlar. Oynadıkları futbolla kümede kalmayı haketseler de aslında ligde işi olmayan bir takım. Hem İstanbul takımı hem de taraftarı yok.



38 puanlı Gençlerbirliği 2.yarıda gösterdiği performansla kümede kalmayı hak eden bir görüntü çiziyor. Eğer büyük takımlar bu kadar puan kaybetmeselerdi Gençlerbirliği bir çok takım gibi kümede kalmayı matematiksel olarak garantileyebilirdi. Haftaya Sivas'ta zorlu bir maça çıkacaklar son hafta ise içerde iddiasız Kayserispor ile oynayacaklar. Son maçı kazanıp en kötü 41 yaparlar ve ligde kalırlar gibi gözüküyor.



Aslında bir Fenerbahçeli'nin Denizlispor'un küme düşmesini talep etmesi gerekir. Fakat Mesut Bakkal'ın gelişiyle yükselişte olan bir Denizlispor gerçeğini de gözardı etmemek gerekir. Açıkçası aşağıdaki takımlar arasında iyi oynayan takımlardan biri Denizli ve küme düşmeyi gerçekten hak etmiyorlar. Fakat fikstürüne baktığımız zaman sıkıntılı bir fikstürü var Denizli'nin. Bu hafta deplasmanda Ankaragücü son hafta da şampiyonluğun en büyük adayı Beşiktaş ile içerde oynayacaklar. Eğer Beşiktaş bu haftasonu Galatasaray'ı yenemezse o maçın bizi 3 sene önceye götürme ihitmali var.



Antalyaspor Mehmet Özdilek'in göreve gelmesiyle toparlandı ve 7-8 maçlık bir namağlup seri yakaladı. Özellikle kendi sahasında aldığı puanlarla 3 hafta önce çok öenmli bir noktaya gelmişti. Fakat alınan 2 mağlubiyet herşeyi alt üst etti. Antalyaspor kendini küme düşme hattında buldu. Bu hafta herkes Fener'i kesin yenerler gözüyle bakarken maç berabere bitti. Antalya haftaya iddiasız Ankaraspor'u yenmek zorunda. Çünkü son hafta içerde Ankaragücü ile final niteliğinde bir maç oynayacaklar. O maça avantajlı çıkmak zorundalar.



Ankaragücü son yıllarda olduğu gibi bu sene de sıkıntılı bir sezon geçiriyor. 3 farklı teknik direktör ile 4 ayrı dönem çalıştı Ankaragücü. Taraftar ile Cemal Aydın arasındaki gerginlik de takımı olumsuz etkiledi. Bir de bunun üzerine futbolcuların sürekli şikayet ettikleri suni çim de eklenince Ankaragücü yine kümede kalma mücadelesi veren takımlar arasındaki yerini aldı. Ankaragücü takımı Konyaspor ile beraber alttaki takımlar arasında en kötü futbol oynayan takım bana göre. Üstündeki takımların hiçbirinden iyi oynamayan bir takım. Eğer bu şekilde oynayıp da üstündeki takımlardan biri küme düşerse gerçekten yazık.



Konyaspor aslında ligin son haftalarına iddiasız giren bir takımdı. Ligin bitimine 2-3 hafta kala kümede kalmayı garantilerlerdi. Fakat bu sene Konyaspor gerçekten çok kötü durumda. Oynadıkları futbolla hiç bir şey vermiyorlar. Fakat fikstür olarak diğer rakiplerine göre avantajlı. Bu hafta deplasmanda lige havlu atmış bir Fenerbahçe ile karşılaşacaklar. Eğer Fenerbahçe maçından puan çıkartabilirlerse son hafta içerde iddiasız Ankaraspor ile oynayacaklar. Ankaraspor'u da yenerlerse en az 39 puanla ligi tamamlayıp kümede kalmayı başarabilirler. Gösterdikleri mücadeleye saygı gösteriyorum ama Giray Bulak'ı da hiç sevmiyorum. Ayrıca ligde kalmayı onlardan daha çok hak eden takımlar var. Onlardan biri küme düşer de Konya ligde kalırsa gerçekten üzülürüm.

Her şey bir yana tüm yaptığımız değerlendirmeleri ve kümede kalma mücadelesini anlamsız kılacak bir dedikodu var. O da Ankaraspor ile Ankargücü'nün birleşme hikayesi. Ankaragücü taraftarının buna karşı çıktığı söyleniyor ama böyle bir şey olursa büyük ihtimalle sadece Kocaelispor ve Hacettepe küme düşer. Tüm bu laflar da havada kalır.

3 yorum:

lepermessiah dedi ki...

Giray Bulak kovuldu konyaspordan.Peki artık konyaspor düşmese olur mu :)

ilquer dedi ki...

@ leppermessiah

Kalabiliyorlarsa kalsınlar. Fikstürleri çok zor değil. Ama onlardan daha iyi oynayan takımlar var.

Adsız dedi ki...

ben fenerbahçeli olarak denizli düşmesini isterim ama taraftarları iyi onun için b.belediye ihtimalli fazla olmadıgından konyanın düşmesini istiyorum bu kötü futbolla