BİY

20 Mayıs 2009 Çarşamba

Hatasız Kul Olmaz


Aziz Yıldırım Zico'yu gönderip Aragones'i getirmekle hata yapmadıklarını söylemiş. Gerekçesi de Avrupa'nın en iyi hocasıymış falan filan. Avrupa'nın en iyi hocası Aragones ise "Alex Ferguson Afrika'daki bir takımı mı çalıştırıyor?" o da ayrı bir tartışma konusu. Ya da Jose Mourinho?



İlk etapta 44 yıl aradan sonra İspanya'yı Avrupa Şampiyonu yapmış bir ismi takımın başına getirdiğinizde hata yapmadığınızı düşünebilirsiniz tabi. Ama yaşananlardan sonra Aragones'in sadece Avrupa Şampiyonu İspanya'nın hocası olduğunu ortaya çıkınca aynı şeyi söylemek pek mümkün değil. Çünkü futbolun temel doğrularını bile yapamayan bir insana "İspanya'yı 44 yıl sonra Avrupa Şampiyonu yaptı." demeye dilim varmıyor.

Aziz Yıldırım bu sene Fenerbahçe'yi kendi malı gibi gördü. Her şeye kendi karar verdi. Takımın en yararlı futbolcusuna 500 bin Euro'yu fazla gördü. Oyas aynı fiyata hatta daha fazlasına oynayan fakat Aurelio'nun yaptığı işin yarısını yapmayan futbolcular var Fenerbahçe'de. Aynı şekilde Zico'yu da Avrupa tarihinin en başarılı sezonuna rağmen ligi 2. bitirmeyi bahane göstererek gönderdi. Oysa Zico kalsaydı muhtemelen Fenerbahçe bugünlerde matematiksel olarak şampiyonluğunu ilan edebilirdi. Nasıl mı?



Eğer Zico kalsaydı şampiyonluğun da çok önemli oldğunu bilecek arası da oyuncularla iyi olduğu için bu bilinci futbolcularına rahatça aşılayabilecekti. Takımın başında hoca olduğu için de transferde daha doğru işler yapılacak daha kompakt bir takım oluşturulacaktı. Ayrıca oyuncular da darbeye bağlı olmayan sakatlıklarla bu kadar sıkıntı çekmeyeceklerdi. Şampiyonlar Ligi'nde geçen seneye göre üç aşağı beş yukarı aynı denklikte olan grupta en kötü 3. olunacak Uefa Kupası'na gidilecekti. Türkiye Kupası finalde kaybedilse bile Fenerbahçe en azından bu kadar aciz duruma düşmeyecekti. Geçen sene 32 haftada 70 puan toplamış Fenerbahçe diğer takımların bu kadar kötü olduğu sezonda 3 sezondur aynı hocayla çalışmanın semeresini toplayacak belki de ligin bitimine haftalar kala şampiyonluğa ulaşacaktı.

Tabi bunların hepsi varsayım ve biz ne kadar konuşsak da boş. Zaten olan olmuş bu saatten sonra dövünmenin bir manası yok. Olan Fenerbahçe'ye oldu koca bir sezon kişisel ihtiraslar uğruna feda edildi. Sıradaki şarkı da Aziz Yıldırım için geliyor. Orhan Gencebay-Hatasız Kul Olmaz...

Hiç yorum yok: