BİY

19 Mayıs 2009 Salı

Dinamo Kiev - Hamburg Finali

Shaktar Donetsk ile Werder Bremen bu akşam Şükrü Saraçoğlu Stadı'ndaki finalde Uefa Kupası'nı kazanmak için kozlarını paylaşacak. Bu iki takım finale gelirken kendi ülkelerinden gelen takımları elemişti. İşin ilginç tarafı ise eledikleri iki takımın yolu yarı finale gelirken İstanbul'dan geçiyordu.

Fenerbahçe ve Galatasaray her sezon olduğu gibi bu sezon da Avrupa’da başarıyı hedefleyerek sezona başladılar. Fenerbahçe geçen yıldan aldığı gazla Şampiyonlar Ligi’nde daha yukarıları hedeflerken, Galatasaray da kurduğu iddialı kadro ile Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynamayı planlıyordu.



Fenerbahçe için konuşursak bunların hepsi lafta kaldı. Fenerbahçe zikri ile fikri örtüşmeyen işler yaptı transfer döneminde. Hoca gelmeden transfer yaptı. Haftalarca Senna’nın, Xabi Alonso’nun peşinde koştu sonunda gidip Josico diye bir adam aldı. Üstelik orta sahada MALdonado varken. Bu kadar yanlışın olduğu yerde başarı gelmesi mümkün değildi. Haliyle de öyle oldu. Arsenal, Porto ve Dinamo Kiev ile aynı gruptaki Fenerbahçe sadece 2 beraberlik alabildi.



Dinamo Kiev ile oynadığı maçlara bakacak olursak o maçlarda Fenerbahçe kötü olmasına rağmen Dinamo Kiev ile başa baş mücadele etti. Deplasmanda kaybettiği maçta Dinamo Kiev girdiği tek pozisyonda golü atarken golde savunmanın ciddi hatası vardı.



Galatasaray da tıpkı Fenerbahçe gibi taraftarlarına bu sezon hayalkırıklığı yaşattı. Çok güçlü bir kadro kurulmasına rağmen daha sonra Şampiyonlar Ligi'nde rezil durumlara düşecek Steaua Bükreş'e ön elemede elendi. Uefa Kupası'na giden Galatasaray burda nispeten başarılı sonuçlar aldı. Gruplara kalmayı başaran Galatasaray grubu da 2. tamamladı ve Şampiyonlar Ligi'nden gelen Bordeaux ile eşleşti. Son dakikada Sabri'nin attığı gol ile turu geçen Galatasaray bu akşam oynanacak finalde olmaya iyice inanmıştı.



Bir sonraki turda rakip Hamburg'tu. İlk maç 1-1 bitmiş Galatasaray avantajlı bir skor ile İstanbul'a dönmüştü. 2-0'lık üstünlüğü yakalayan Galatasaray Guerrero'nun gollerine engel olamadı. Son dakikalarda Olic 3. golü de atınca Galatasaray tur biletini elleriyle Hamburg'a teslim etti.

Dinamo Kiev ve Hamburg Uefa Kupası'nda yarı finalde elendiler. Ama finalde de olabilirlerdi. İşte o zaman Fenerbahçe ve Galatasaraylı yetkililer o finali ibretle izlerdi. Açıkçası iyi de olurdu. Çünkü böyle bir dersi hepsi haketmişti.

Hiç yorum yok: