BİY

27 Mayıs 2009 Çarşamba

Komplo Teorisi


Millet olarak komplo teorisi üretmeye meraklıyız. Özellikle ligimizde son haftalara girilirken ortaya çeşitli iddialar atılır. Bazısı tutar bazısı tutmaz. Ama biz komplo teorisi üretmeye devam ederiz. Hatta bu komplo teorilerini Avrupa Futbol Şampiyonası'na bile karıştırdığımız da olur. 12 Kasım 2005'teki İsviçre-Türkiye maçından beri hiç bir Türk takımının maçını yönetmeyen Lubos Michel Euro 2008'de ev sahibi ile oynadığımız maça atanınca hemen altında bir şeyler aradık ama Lubos Michel öyle bir yönetim gösterdi ki ne kadar yanlış düşündüğümüzü anladık. Madem biz bu kadar komplo teorisi üretmeye meraklı bir milletiz bir tane de ben üreteyim dedim. Ama Şampiyonlar Ligi finali ile ilgili.

Bu akşam 21:45'te nefesler tutulacak herkes Dünya'nın en iyi 2 takımı olarak gösterilen Barcelona ile Manchester United arasındaki Şampiyonlar Ligi finali izleyecek. Maçın sonucu önceden kestirebilmek mümkün değil. Ama en azından komplo teorisi üretmek mümkün. Şöyle ki; 3 hafta önce Barcelona Chelsea'yi elerken hakem Øvrebø'nun yönetimi çok tartışılmıştı. Chelsea'nin en az iki penaltısını vermeyen Øvrebø Eric Abidal'i de yanlış bir kırmızı kartla oyundan atmıştı. Maçtan sonra Øvrebø sıkıntılı günler geçirirken İngiliz basını UEFA'nın bir kez daha Chelsea ile Manchester United'ın final oynamasını istemediğini iddia etmişti.

Michel Platini UEFA Başkanı olduğundan beri yapmak istediği değişiklikler ve verdiği demeçler yüzünden özellikle İngilizlerle pek çok tartışma yaşadı. Her fırsatta Premier League'deki yabancı oyuncu serbestisini eleştiren Platini İngiltere Milli takımının bu yüzden son yıllarda herhangi bir başarı elde edemediğini bir çok defa söyledi. FA de Platini'nin kendi işine bakması konusunda uyardı.

Tüm bu olaylardan yola çıkarak UEFA'nın kupayı Barcelona'nın kazanmasını isteyebileceğini düşünebiliriz ama Avrupa'nın (aslında Dünya'nın) kulüpler bazındaki en büyük futbol organizasyonun finaline bu tip şaibelerin karışacağını düşünmek saçma tabi. Ama Türk'ün aklı böyle şeylere çalışıyor işte. Ne yapalım kader utansın. Finale gelecek olursak aslında iki takım da sempati duyduğum takımlar ama Barcelona'nın oynadığı futbol göze daha hoş geliyor. Hem Manchester geçen sene kazandı bu sene kazanmasa da olur. Umarız bu iki takım 2005'ten sonra unutulmaz bir final daha izletirler.

Hiç yorum yok: