BİY

18 Mayıs 2009 Pazartesi

Bir Sen Eksiktin Kasımpaşa !!!


Bank Asya 1. Lig'i aslında sadece skorlardan takip ediyorum. Takımların form durumlarını falan da pek bilmem açıkçası. Gerçi bu lig öyle bir lig ki lider takım kümede kalma mücadelesi veren takımdan 5 yiyor bazen. O yüzden form durumu falan biraz hikaye burda.

Normal sezon sonunda Manisaspor ve Diyarbakırspor Süper Lig'e yükseldiler. Manisaspor zaman zaman tökezlemesine rağmen ligi lider bitirmeyi başardı. Diyarbakırspor da Kasımpaşa'nın bir ara inanılmaz düşüşe geçmesi ile ligi 2. bitirdi. Umarız önümüzdeki sezon Diyarbakır'daki maçlarda şiddetli tribün olayları görmeyiz.

Play-off'lara kalan 4 takımın 2'si İzmir'den Altay ve Karşıyaka idi. Diğerleri de Boluspor ve Kasımpaşa. Aslında Play-Off'un favorisi Kasımpaşa olsa da gönül isterdi ki İzmir'den bir takım gelsin. Fakat Türkiye'nin 3. büyük şehri bu sene de Süper Lig'e temsilci gönderemedi. Belki maçtan sonra Karşıyaka taraftarlarının yaptıklarını görenler iyi ki de gelmedi diyebilir. Ama İstanbul'dan 5 takımın olmasının hiç bir esprisi yok. 4 bile fazla zaten.

Umarız seneye İzmir takımları doğru bir plan program ile başarılı olup Süper Lig'e yükselirler demek isterdim ama plan program kelimelerinin Bank Asya ligiyle pek alakası yok gibi. Geçen sene Süper Lig'den düşerken tekrar gelmenin hesaplarını yaptığını söyleyen Kasımpaşa bile ancak Play-Off'tan gelebildiğini düşünürsek Allah yardımcıları olsun demek sanırım daha doğru olur.

Hiç yorum yok: