BİY

28 Mayıs 2009 Perşembe

TEŞEKKÜRLER BARCELONA !!!


Herkesin beklediği finalde çoğunluğun arzu ettiği takım kupaya uzandı. Barcelona ilk 10 dakikası hariç maçın geri kalanında oynadığı futbolla kupayı haketti ve 3'te 3 yapmayı başardı.

Maçtan önce Barcelona'da Dani Alves ve Eric Abidal oynayamayacağı için Manchester biraz daha avantajlı gibi duruyordu. Cristiano Ronaldo hariç tüm futbolcularının elinde geldiğince oyunun iki yönünü de oynayabildiği bir takım MANU. Üstelik başında istikrar, tecrübe, taktik anlayış denince akla ilk gelen isim Sir Alex Ferguson gibi bir hoca varken Barcelona'nın Guardiola ile neler yapabileceği merak konusuydu.

Geçen sene bu Manchester United kupaya giderken yarı finalde Barcelona'yı elemişti. Karşısında bugünkünden daha kötü bir takım varken savunmayı ön plana çıkarmış rakibine pozisyon vermeden finale çıkmıştı. Açıkçası finalde de Alex Ferguson'un buna benzer bir anlayışla sahaya çıkmasını bekliyordum. Fakat Alex Ferguson hırs yapmış olacak ki bu adamlar oynuyorsa ben de oynarım diye mi düşünde ne yaptıysa artık enteresan bir şekilde hücumu fazlasıyla ön plana çıkaran bir anlayışla oynatmaya çalıştı takımını. Aslında ilk 10 dakikada Barcelona'nın da bocalamasıyla oyunun hakimi Kırmızı Şeytanlardı. Fakat Barcelona neden Barcelona olduğu sorusunun cevabını 10. dakikada Eto'o ile verdi. Daha buldukları ilk pozisyonda Eto'o topu ağlara gönderince işin rengi tamamen değişti. Artık oyunun hakimi Barcelona'ydı. Golün de verdiği avantajla daha rahat oynamaya ve istedikleri gibi top çevirmeye başladılar. Manchester United da iyi oynadığı dakikalarda gol yiyince moral olarak çöktü. Daha sonraki dakikalarda Manchester United Park ve Rooney ile savunmanın arkasına sarkmaya çalıştı fakat bunda da pek muvaffak olamayınca ilk yarı Barcelona'nın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.



2.yarıya Alex Ferguson Anderson'un yerine Tevez'i oyuna alarak başladı. Açıkçası bu değişiklik Manchester'a hiç bir fayda getirmedi. Barcelona 2.yarının başında çok kritik pozisyonlarda golü atamadı. Özellikle Henry girdiği pozisyonda golü yapsa maç büyük ihtimalle 2-0 bitmezdi. Xavi'nin direkten dönen frikiğini de unutmamak lazım. İlerleyen dakikalarda Manchester yarının başındaki Barcelona baskısını üzerinde atmayı başarsa da pek ciddi pozisyon üretemedi. Maç hala Barcelona'nın istediği gibi gidiyordu. Ji-Sung Park Berbatov değişikliği de fayda etmedi. O değişiklikten 4 dakika sonra faal futbolcular arasında en yetenekli olanı skoru 2-0 yaptı. Barcelona kupanın iki kulpunu da tutmuştu kaldırmak için 20 dakikanın geçmesini bekliyordu. Bu golden iki dakika sonra Manchester United maçın kronometresine göre 1 saat sonra en net pozisyonunu yakaladı fakat yine değerlendiremedi. 2-0'dan hemen sonra maça ortak olma şansını değerlendiremeyen Manchester United bu sefer ikincilikle yetinmek durumunda kalıyordu.



Bu sezondan önce herhangi bir futbolsevere "Bir takım düşünün B takımı hocasını A takımının başına getiriyor, daha ilk sezonunda lig şampiyonluğu, kupa şampiyonluğu, Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu kazanıyor böyle bir şey mümkün olabilir mi?" diye sorsanız büyük çoğunluk olmaz derdi. Ama Barcelona olmaz denileni yapmayı başardı. 3'te 3 yaparak ulaşılması güç bir başarı elde etti. Bir çok takım bırakın 3 kulvarı 2'sini bir arada götüremezken Barcelona hepsinde başarılı oldu. Bu sezon oynadığı futbol ile biz futbolseverlere keyifli dakikalar yaşatan Barcelona'ya teşekkür ediyorum.

Hiç yorum yok: